Eurofighter Typhoon Jet'i Tahtından Edecek Yeni İnsansız Savaş Uçağı: The Tempest

20
7
4
3
0
Tamamen İngiliz teknolojisi ile üretilmesi planlanan 6. nesil insansız savaş uçağı The Tempest, dünya basınına duyuruldu.

Günümüzde hızla gelişen teknolojinin en büyük yansımaları şüphesiz ki askeri teknolojiler üstünde oluyor. Her yıl onlarca savaş teknolojisi kapalı kapılar ardında günümüz teknolojisine entegre edildiği gibi kimi zaman dünyaya meydan okumak, gözdağı vermek için de kullanılıyor.

Şu sıralar adını duymaya son derece alışık olduğumuz otonom teknolojisini ordusunu güçlendirmek için kullanmayı planlayan ve bu konuda ciddi adımlar atan İngiltere, The Tempest adlı savaş jeti hakkındaki bilgileri ilk kez dünya medyasına sundu. Tepeden tırnağa İngiliz teknolojisi ile donatılacak olan savaş jeti, bir pilota ihtiyaç duymaksızın görevlerini yapay zeka yardımı ile halledebilecek. Savaş jetine dair bir prototip sunan İngilizler yalnızca teorik anlamda uçaklarından bahsederek geliştirdikleri ciddi teknolojinin detaylarını sakladı.

Altıncı nesil savaş uçağı sıfatını taşıyacak olan The Tempest, tek başına otonom görevlerde yer alabileceği gibi diğer insansız, drone benzeri hava araçlarına da kumandanlık ve aracılık edebilecek. Kullandığı mühimmat hakkında fazla detaya girilmeyen jetin, özellikle Hipersonik füze kullanma yeteneği ile yıkıcı görevlerin aranan ismi olacağı tahmin ediliyor. 2035 yılında ait olduğu yer olan gökyüzü ile buluşturulması planlanan otonom jete, diğer ülkeler nezdinde nasıl bir cevap verileceği ise büyük merak konusu. Temel anlamda bilinen en önemli gerçek ise The Tempest'ın Typhoon jetlerinin yerini alacağı üzerine.

Kaynak : https://news.sky.com/story/is-this-how-next-generation-of-uk-fighter-jets-will-look-11438845
20
7
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
20
7
4
3
0