Evcil Hayvanlarımızı Başarılı Bir Şekilde Fotoğraflamak İçin Ne Yapmalıyız?

18
3
3
3
0
Evcil hayvanlarımız çoğu zaman bize eğlenceli görüntüler sunuyor. Doğalarında olan haylazlık ve vurdumduymazlığın fotoğraf karelerine yansıması ise aslında o kadar da kolay değil.

Özellikle kedilerin ve köpeklerin fotoğraf ve videoları, hepimizin ilgisini çekiyor. Son derece eğlenceli manzaralara sebep olan bu görseller ise çoğu zaman 'şans eseri' gibi görünse de aslında herkesin yakalayabileceği görüntüler. Peki evcil hayvanımızın güzel bir fotoğrafını çekmek için ne yapmalıyız? Hangi kamerayı kullanmalı, nasıl bir enerji oluşturmalı ve ne gibi durumlara dikkat etmeliyiz?

Öncelikle hayvanımızın dikkatini çekmeliyiz

Tıpkı bir arkadaşımızın fotoğrafını çekerken olduğu gibi bazı anlarda, özellikle de hayvanın güzel bir portresini çekmek istiyorsak bize 'poz vermesi' gerekir. bunu yapabilmek için de dikkat çekecek bazı basit adımlar atmalıyız. Ani ve anlamsız bir ses çıkarmak ya da telefonumuza hayvanların ilgisin çekmemizi sağlayacak uygulamalar indirmek olabilir. Ancak asıl dikkat etmemiz gereken durum, bu uyarıyı verip dikkat çekmeden hemen önce anı yakalamak için hazır olmak. Bunları başardığımızda zaten elimizde muhakkak güzel bir kare olacaktır.

Işığı kontrol edebilmemiz gerekir

Fotoğraf çekeceğimiz zaman, bu bir hayvan bir obje ya da insan olsa bile en çok dikkat etmemiz gereken konu ışıktır. Bir fotoğrafın göze hoş görünmesi ve kalitesini belirleyici etkilerden biri olan ışık için aslında ekipmanlara ve kurgulara çok da gerek yok. Eğer siz ortamın ışığını değerlendirip doğru anda harekete geçerseniz, zaten elinizdeki fotoğraf karesi tatmin edici olacaktır. Fakat küçük bir ışık kaynağının da size büyük kolaylıklar sağlayacağını söylemekte fayda var. Işık kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise ışığı hiçbir zaman doğrudan fotoğrafı çekilecek konuya tutmamak.

Aynı şekilde ışığı en iyi şekilde kullanabilmek için, fotoğrafı çektiğiniz makine de son derece önemlidir. DSLR makine ile yapılan çekimle, telefonlarla yapılan çekimin aynı olmamasının sebebi de aslında budur. Fakat artık telefonların da pek çok modla bu açığı kapattığını söyleyebiliriz.

Hareketli çekimler için kamera oldukça önemli

Aslında söylediğimiz gibi, artık cep telefonları ile de şahane fotoğraflar yakalamak mümkün fakat söz konusu hareketli anların fotoğraflanması olduğunda diyaframını, enstantenesini ve netliğini kontrol edebileceğimiz bir makine, en büyük yardımcımız olacaktır. Işığı ve görüntüyü aynı anda yakalayabilecek kadar hızlı bir enstantene ve gerekirse ISO kullanımı ile çok rahat bir şekilde hayvanımızı hareketliyken de başarılı bir şekilde fotoğraflayabiliriz.

Ancak güzel kareler için tek yol DSLR makinede değil. Telefonlarımızda bulunan kamera modlarını iyi değerlendirerek ve biraz da doğru anı gözetlemeyi öğrenirsek, bir fotoğraf makinesine ihtiyaç duymadan güzel kareler çekebiliriz.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/photography/how-to-take-best-pet-photography/
18
3
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
18
3
3
3
0