Evrendeki Devasa Galaksiler Nasıl Oluşuyor?

3
0
0
0
0
İspanya'da yapılan bir çalışma süper galaksilerin oluşumuna dair sırrı ortaya koydu. Buna göre devasa galaksiler soğuk bir gaz kümesi gibi davranıyorlar.

Gökbilimciler, evrenimizdeki en büyük galaksilerden biri olan Spiderweb’in doğumunu gözlemledi ve beklediğimizden tamamen farklı bir şekilde oluştuğunu keşfettiler.

Şimdiye kadar, diğer küçük galaksileri yutan büyük galaksilerin, bu şekilde doğup büyüdüğünü gözlemliyorduk. Ancak İspanya’da yapılan çalışma, Spiderweb galaksisinin soğuk bir gaz kümesi gibi büyüdüğünü ve 10 milyar yıl önce meydana geldiğini öne sürüyor.

İspanya Astrobiyoloji Merkezi'nin araştırmacılarından Bjorn Emonts, "Bu diğer galaksilerde gördüğümüz davranıştan farklı bir davranış biçimi” dedi ve ekledi; "Bu galaksi, devasa bir galaksi ve sanki soğuk bir gaz kümesi". Spiderweb Galaksisinin oluşumunu anlamak bizi evrenin oluşumunu anlamaya götürecek anahtar bilgi olabilir. Araştırma ekibinden Gorge Miley, “Spiderweb kozmik şehirleri olan süper galasilerin doğumuna tanık olduğumuz şaşırtıcı bir laboratuar” ifadelerini kullandı.

Kaynak : http://www.sciencealert.com/we-finally-know-where-some-of-the-biggest-objects-in-the-universe-come-from
3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0