Acun Ilıcalı'nın Yeni Platfromu 'Exxen'in Hangi Dizi, Film ve Programlarla Geleceği Ortaya Çıktı

338
106
55
19
15
Acun Ilıcalı, geçtiğimiz haftalarda yeni dijital platformu Exxen’i duyurdu. Büyük ilgi toplayan bu yeni platformda yer alacak dizi, film ve programların neler olacağı, markalara verilen bilgiler ışığında ortaya çıktı. Buna göre Acun Ilıcalı, Türkiye'nin en popüler isimlerini Exxen'de bir araya getirecek.

Dijitalleşme ile birlikte televizyonculuğun da bir noktada bu sürece uyum sağlamak durumunda kalacağı ve güncelleneceği uzun zamandır gündemdeydi. Bu konuda en önemli adımlardan birini ise Acun Ilıcalı henüz kurulma aşamasındaki Exxen ile atmış oldu.

Sık sık dijitalleşmeye önem verdiklerini ve günceli yakalayarak gelişmeyi amaçladıklarını belirten Acun Ilıcalı, geçtiğimiz günlerde yeni dijital platformu Exxen’i duyurarak platrformu resmiyete kavuşturdu. Peki Acun Ilıcalı’nın yeni platformu Exxen’de izleyiciler ne izleyecek? Platform Netflix, BluTV gibi popüler platformların arasına ne gibi dizi, film ve programlarla dahil olacak? Exxen’in markalarla paylaşmış olduğu bilgiler kapsamında Acun Ilıcalı’nın hangi içerik projeleri üzerinde çalıştığını öğrenmiş olduk.

Exxen, 1 Ocak’ta yayına başlamayı planlıyor

exxen

Aktarılan bilgilere göre Exxen, 1 Ocak itibarıyla yayın hayatına başlayacak. Dizi, reality show, yarışma, belgesel, çocuk programı gibi her yaş ve seyirci kitlesine hitap edecek olan platform, aynı şekilde her sektörden reklamverenin de ilgisini çekecek bir yayın organı olacak.

Aleyna Tilki, Haluk Bilginer, Nurgül Yeşilçay ve dahası Exxen’de olacak

exxen diziler

Exxen için geliştirileceği öğrenilen ilk proje, Aleyna Tilki ve Cemal Can'ın başrolde yer alacağı bir müzikal dizi olacak. Ali Atay’ın proje tasarımını, Onur Ünlü’nün ise yönetmenliğini üstlendiği Şeref Bey adlı dizide ise Haluk Bilginer, Songül Öden ve Ertan Saban’ı başrolde göreceğiz. Vahşi Şeyler adlı 8 bölümlük mini dizide ise Nurgül Yeşilçay, Hazal Türesan ve Selim Bayraktar başrolde yer alacak.

Ayla, Müslüm, Naim gibi yapımları ile dikkat çeken Mustafa Uslu, Exxen için Hükümsüz adlı Özgü Namal'ın başrolde yer aldığı bir dizi projesinin yapımcılığını üstlenecek. Ayrıca İbrahim Büyükak’ın senaryosunu kaleme alıp başrolde yer aldığı İlginç Bazı Olaylar ve Zehirli Çiçekler adlı iki yapım da diğer Exxen projeleri arasında yer alıyor.

Sagopa Kajmer ve Ceza’nın Rapstar’da jüri olacağı söyleniyor

exxen sagopa ceza

Acun Ilıcalı’nın televizyon dünyasındaki başarılı programlarını hepimiz biliyoruz. Dolayısı ile Exxen’de de geniş kitlelerce konuşulan programların yer almaması beklenemezdi. Edinilen bilgilere göre Burcu Esmersoy’un sunacağı Next Top Model, Beyazıt Öztürk ve İbrahim Büyükak’ın sunacağı Pişti, Tolga Çevik’in efsanevi programı Arkadaşım Hoşgeldin, Gökhan Çınar'ın Katarsis, Enis Arıkan sunuculuğunda bir talk show ve Ceza ile Sagopa Kajmer'in jüri koltuğunda oturacağı bir Rapstar yarışması, Exxen seyircilerini bekliyor olacak.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Exxen, her kitleden seyirciye hitap etmeyi amaçlıyor. Bu nedenle platformda Extrem Sporlar, Astroloji Programı, Moda Polisi, Akıl Oyunları, Veteriner Programı, Efsane Evler, Macera Sever, Pasta Savaşları, Top Gear gibi pek çok farklı kategoride programlar yer alacak.

Tosuncuk (Çiftlik Bank), Arda Turan, Ezhel belgeselleri gelecek

exxen belgeseller

Özellikle YouTube içerikleriyle dikkat çeken 140journos da Exxen için içerik üretenler arasında yer alacak ve Tosuncuk (Çiftlik Bank), Arda Turan, Ezhel, Bülent Ersoy gibi isimlerin belgeselleriyle karşılaşacağız. Mustafa Uslu, Hagi ve Alex gibi futbol efsanelerini belgeselleştirirken; Dumlupınar adlı belgeselde Türkiye’deki seri katillerin dosyaları mercek altına alınacak.

Çocuklara özel içeriklere baktığımızda ise Varol Yaşaroğlu’ndan iki yeni Kral Şakir çizgi filminin yanı sıra Süper Bir Takım adlı yeni bir çizgi dizi geleceğini görüyoruz. Ayrıca Sihirli Annem dizisinin yeni bölümleri de Exxen seyircileriyle buluşacak. Bunun yanı sıra TikTok fenomenleri Semiraminta ve Miço’nun da Exxen için içerik üreteceği söyleniyor.

Orkun Işıtmak ve Reynmen, Exxen projelerinde yer alacak

exxen orkun ışıtmak reynmen

Çocukların yanı sıra gençler için de çeşitli içerikler sunacak olan Exxen’in gençlik yapımları arasında Öğrenci Evi adında lüks bir villada yolları kesişen 3 öğrenciyi anlatan bir yapım, para kazanmak için dadılık yapmak zorunda kalan bir üniversite öğrencisini anlatan Dadı adlı yapım, sosyal medya zorbalığı konulu Eziklerin Savaşı adlı yapım ve iki genç aşığı anlatan Yaş 17 yer alıyor. Ayrıca popüler YouTuberlar’dan Orkun Işıtmak, Reynmen ve Buğra Kazancı da çeşitli projelerle Exxen’de yer alacak.

Exxen’e dair başka neler biliyoruz?

Exxen duyurusu

Exxen ile ilgili paylaşılan bilgiler henüz sınırlı. En temel bilgimiz ise Exxen’in tıpkı Prime Video, Netflix ve BluTV gibi çeşitli içerikler sunacak bir platform olacak olması. Acun Ilıcalı, bu konuyla ilgili olarak, katıldığı bir programda ‘Televizyonculukta hayallerimizin hepsini gerçekleştirecek durumda değiliz.’ ifadelerini kullanarak dijitalin bu hayalleri gerçekleştirmeye olanak sağlayabileceğini ifade etti ve yeni platform ile ilgili merakımızı artırdı.

Exxen’in bir de ziyarete açılan bir web sitesi mevcut ama henüz sitede dev bir Exxen logosu ve sosyal medya hesapları dışında bir içerik mevcut değil. Platform ile ilgili kullanılan ‘Çok yakında’ ifadesinin ise ne kadar yakında olduğunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Exxen, genç hedef kitleyi yakalamak için atılan bir adım:

Acun Ilıcalı, özellikle bu sene yayınlanan Survivor’a gençler tarafından verilen tepkilerden hayli memnundu. Hatta gençleri olaya daha çok dahil edebilmek için sosyal medyayı aktif bir şekilde kullandırlar, bunu her fırsatta dile getirdiler ve hatta Instagram’da canlı yayın rekoru kırdılar.

Tüm bu durumların arkasından da atılabilecek en mantıklı adım, muhtemelen canlı yayın rekoru kıran o kitleyi onlara özel içeriklerle dolu bir platformda toplamak olurdu. Üstelik sürekli genişleyen bir dijital platform kümesinin yanında her an daralan bir televizyon kümesi varken. Ancak tabii ki burada en önemli nokta platformda yer alacak içerikler. Haliyle en çok merak edilen konu da öyle.

Ilıcalı’nın Exxen’e dair değindiği bir diğer nokta ise televizyona dair hepimizin en büyük sorunlarından biri olan ‘süre’ konusu oldu. Ilıcalı, televizyonun reklam ve ekonomik gerekçeler sebebiyle izin vermediği 20 ya da 40 dakikalık kısa içerikleri yeni platformunda özgürce yapabileceğini belirtti. Yani Exxen bizi bu konuda tatmin edebilecek.

Dijital platformların hayatımızdaki yeri artık yadsınamaz seviyeye geldi. Tek bir platformdaki seçenekler de yeterli gelmiyor ve alternatif platformlara ilgimiz kolayca kayabiliyor. Netflix’in belgesellerini ve dizilerini seviyoruz ama Prime Video’da da takip ettiğimiz diziler var. BluTV’ye de aboneyiz, Mubi’ye de. Yani bu konuda doyumsuzuz ve tüketmeye hazırız. Durum böyleyken Exxen’in de mutlaka ilgi çekecek içeriklerle izleyicisinin karşısına çıkacağını ve amaçladığı kitleye ulaşacağını düşünebiliriz.

Exxen içeriklerinde sosyal medya fenomenleri de yer alacak mı?

Exatlon Türkiye

Bu başarıyla sonuçlanan programın ardından, Acun Ilıcalı’nın yeni platformunda da fenomenlere yer vermesi olası. Kendisi de bu konuyla ilgili, Ezgi Mola’nın kanalına konuk olduğu YouTube videosunda onaylayıcı ifadeler kullandı; gençlere yönelik işlerde onlarla birlikte çalışmak gerektiğini ve ekip olarak bundan keyif aldıklarını dile getirdi. Bu da Exxen’de de bolca fenomen göreceğimiz anlamına geliyor olabilir.

338
106
55
19
15
Emoji İle Tepki Ver
338
106
55
19
15