Facebook, Dünyanın En Gereksiz Bildirimini Artan Tepkiler Sonucunda Kaldırdı

30
23
6
3
0
Bu hafta içi sizlere gereksizliğinden yakındığımız bir haberle, Facebook’un saçma sapan bildirim sisteminden bahsetmiştik. Dünya medyasında artan tepkilerle beraber Facebook, gereksizliğiyle insanı küplere bindiren Messenger bildirimini kaldırdı.

Birisiyle taşıştınız ve Facebook’ta olduğunu görünce eklemek istediğiniz ya da aynı şekilde karşınızdaki kişi sizi arkadaşı olarak eklemek istedi. Gönderilen istek kabul edildi ve bildirim bölümündeki Messenger logosu üzerinde kırmızı bir sembol belirdi, tıkladınız ve şunu gördünüz:

“Baltiyar Açıkgöz Balcıoğlu ile artık Messenger’da bağlantınız var”

Teşekkürler Facebook. Bu durumun neden gereksiz olduğuna ve Facebook’un neyi amaçladığına aşağındaki içeriğimizde değinmiştik. 

Bir Facebook sözcüsü durumla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Bildirimleri azaltmak ve daha yararlı hale getirmek için makine öğrenimi tekniklerini kullanıyoruz. İnsanların söz konusu bildirimleri sevmemelerini anlayışla ve memnuniyetle karşılıyoruz. Bu nedenle ürünlerimizi daha iyi hale getirmek için çalışıyoruz.”

Messenger, bir nevi spam bildirimleri göndermeye devam ettiği sürece insanları platformdan uzaklaştıracağını anlayamamış olsa gerek. Hangimiz e-posta kutumuza düşen reklam içerikli saçma sapan şeylere tıklıyoruz ki? Messenger’ın ki de aynı hesap. Platform trafiğini arttırmak için kendi reklamını yapıyor. 

Açıkçası zaten Facebook ile bağlandığımız arkadaşlarımızla Messenger üzerinden konuşabileceğimizi zaten biliyoruz. Facebook durumu insanın gözüne sokmak için bazen elinden geleni yapıyor. Şirketin böyle konularda gittikçe geri kafalı olduğunu anlıyoruz.

Facebook’taki tek can sıkıcı bildirim akışı da bundan ibaret değil. Bazen Instagram Hikayelerini Facebook’ta paylaşanların bildirimleri de geliyor. Sosyal medya devi artık sona çok yaklaştığını ve insanların günden güne Facebook’ta daha az vakit geçirdiklerini biliyor. Bu nedenle radikal değişimler yapmadan kullanım sürelerini uzatmaya çalışıyor. Aslında cevaplanması gereken, olaya bir de Facebook’un gözünden bakmanızı sağlayacak bir soru var:

2.2 milyar üyesiyle, gelirinizin %95’inden fazlasını reklamlardan elde ettiğini bir internet sitesi olsa, insanların daha çok vakit geçirmelerini istemez miydiniz?

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/06/07/your-are-now-disconnected/
30
23
6
3
0
Emoji İle Tepki Ver
30
23
6
3
0