Facebook Messenger, Büyük Güncellemenin Ardından Çöktü

23
6
5
3
2
Sosyal medya devi Facebook’un ana hizmetiyle birlikte çalışan mesajlaşma platformu Messenger, ana uygulamada yaşanan sorunların bir gün sonrasında büyük bir kesinti yaşadı. Sorun, genellikle Android kullanıcılarını etkisi altına alırken iOS’da da sorunlar yaşandı.

Facebook Messenger ciddi bir sorunla karşı karşıya. Uygulamanın mobil sürümlerinde bazı kullanıcılar ana ekranın hiç yüklenmediğini, bazılarıysa ana ekranın yüklendiğini ancak mesajların gönderilemediğini söylüyorlar. Aynı zamanda mesajlara girebilen kullanıcılar, geçmiş mesajların eksik gözüktüğünü söylüyorlar. 
 
Messenger üzerinde mesajların kullanıcı tarafından silinseler bile sonsuza dek gitmediği, Facebook tarafından depolandığına yönelik söylentiler var. Bu durum geçerli olmasa bile kullanıcı dışında Facebook kendi kafasına göre mesaj silemez. Dolayısı ile eğer mesajlar eksikse, sorunun sunuculardan kaynaklandığı da anlışılıyor.

Sorunlar genelde Avrupa kıtası üzerinde yoğunlaşırken, şikayetler bütün dünyadan geliyor. Geçtiğimiz gün güncellenen Android’deki Facebook uygulaması da kullanıcıları çevrimiçi olarak göstermiyordu. Bu sorun çözüldükten bir gün sonra Messenger’da da sorun yaşanmış olması dikkat çekici. 

Facebook, sorunun kaynağına ilişkin net bir açıklama yapmazken, yazılımsal açıdan bir sorun çıktığına dair şüpheler zaman geçtikçe azalıyor. Geliştiricilere yönelik bir bildirimde bulunması beklenen Facebook’un açıklaması merakla bekleniyor.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/facebook-messenger-down-not-working-messages-disappearing-loading-broken-a8445361.html
23
6
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
23
6
5
3
2