Facebook, Messenger Uygulaması İçin Otomatik Oynatılan Video Reklamları Sunacak

38
2
2
1
1
Reklamların akıllı telefonlarımıza ve yüklediğimiz uygulamalara iyiden iyiye yerleşmeye başladığını maalesef yakinen görebiliyoruz. Çünkü reklam işi adeta boyut değiştirerek hiç aklımıza gelmeyen yerlere dahi entegre edilmeye başlandı.

Bunlardan sonuncusu ise Facebook’un Messenger uygulaması oldu. Yaklaşık 1.5 yıldır sabit ve çok rahatsız edici olmayan reklamları bünyesinde barındıran Messenger, şimdi videolu reklam dönemine geçmeye hazırlanıyor. Otomatik olarak oynayan reklam videolarının eklenmesiyle birlikte, Facebook’un gelirini ciddi oranda artıracağı düşünülüyor. Çünkü otomatik oynayan reklamlar ile diğer reklamlar arasında ciddi fiyat farkları bulunmakta. Zira Facebook, Messenger ve Marketplace gibi yan uygulamalara da reklam yerleştirmenin yollarını uzun süredir arıyordu.

Facebook, bu hamlelerin yanı sıra kullanıcı tepkilerini de tahmin ettiğinden, önceliklerinin kullanıcı deneyimi olduğunu da her fırsatta dile getirdi. Messaker firmasının reklam yöneticisi Stefanos Loukakos, Recode adlı siteye verdiği röportajda, “Yeni reklam stratejisi uygulamayı nasıl etkiler belli değil. Ancak diğer temel reklamları incelediğimiz zaman kullanıcıların platformu nasıl kullandıkları veya kaç mesaj gönderdikleri ile ilgili gelen istatistikler, herhangi bir olumsuz dönüş sağlamadı” dedi.

Facebook, video reklamlarının genel kullanıcı deneyimini bozduğunu ve kullanıcı kısmında azalma olduğunu anladığı takdirde bu kararından dönebilir ya da video reklamları uygulamasından vazgeçebilir. Tabi bu konu hakkında karar vermek için henüz çok erken. Bununla birlikte, Facebook’un reklam yayınlamak için her yeri değerlendirmesi ve kullanıcı deneyimlerini sürekli izlemesi, olası bir olumsuz durumun hemen fark edilmesi demek. Messenger üzerinden uygulanan bu video reklam döneminin başarılı olması durumunda, Facebook’a ait olan WhatsApp uygulamasının da reklam almaya başlayacağını görmek bizler için pek sürpriz olmayacak.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/mobile/facebook-messenger-autoplay-ads/
38
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
38
2
2
1
1