Facebook, Özel Hayatınıza Müdahale Edebilecek Binlerce Bilgiye Sahip!

32
5
3
2
1
New York Times tarafından ortaya çıkarılan rapora göre Facebook, özel hayatınıza müdahale edebilecek binlerce tehlikeli patente sahip.

Facebook, Cambridge skandalının ortaya çıkmasından bu yana birçok kullanıcının güvenini kaybetmesinin yanında, bilim kurgu filmlerine taş çıkaracak tehlikeli senaryoların odak noktası halini aldı. Ortaya çıkarılan bir rapor ise neredeyse distopik olarak lanse edilecek bu senaryoların, aslında hiç de uzağımızda olmadığını gözler önüne serdi.

New York Times’ın raporuna göre, Facebook’un patent anlamında sahip olduğu binlerce teknoloji mevcut ve bu teknolojilerden ufak bir kısmı bile üzerimizde kullanılıyorsa tehlike çanları gerçekten çalıyor anlamına geliyor.

Rapora göre  elinde bulunan patentlere binaen Facebook; yüz ifademizi telefon kameramız yolu ile inceleyip ruh halimizi çözümleyen bir sistemden, izlediğimiz televizyon programını mikrofonlar ile algılayıp ona uygun yönlendirmeler yapabilecek birçok özel hayat karşıtı teknolojiye sahip olabilir.

Bir diğer ilginç iddia ise Facebook, profilinizde ekli olmayan bir insan cep telefonunuzu kullansa dahi cihaz kameranız yardımı ile kişinin yüz hatlarını keşfederek, kişiyi bir süre sonra tanıyor olabileceğiniz kişiler listesinde karşınıza çıkarabilir.

Özetlemek gerekirse, yukarıdaki özelliklere ek olarak aldığınız nefesi dahi kontrol edecek kadar patente sahip olan Facebook, bu tür uygulamaları kesinlikle kullanmadığını iddia etse de internet reklamcılığı anlamında oldukça kar sağlayacak bu tür sistemleri, üzerimizde anbean test ediyor olabilir.

Kaynak : https://beebom.com/facebook-watches-you-everywhere-nyt-report/
32
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
32
5
3
2
1