Facebook’tan Sonra Apple da Snapchat’e Vuruyor

0
0
0
0
0
Teknoloji devi Apple’ın eğlenceli bir fotoğraf ve video düzenleme uygulaması üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Uygulama, Snapchat’e olumsuz yönde etki edebilir.

Bildiğiniz gibi internetin her alanında olmak isteyen Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi dev sosyal platformları bünyesine kattıktan sonra Snapchat’i de almak istemiş ancak başaramamıştı.

Bunun üzerine Instagram’ın yeni Stories (Hikayeler) özelliği Facebook’a eklenen fotoğraf özellikleriyle Snapchat’i bitirerek buradaki kitleyi kendi bünyesine çekmek isteyen şirket bir de son olarak liseli gençlere özel Lifestage uygulamasını duyurmuştu. Şimdi ise Facebook’tan sonra Apple da Snapchat’e rakip olabilecek bir uygulama üzerine çalışıyor.

Aslında temelinde sadece fotoğraf ve video düzenleme amacı güden Apple’ın yeni uygulaması Snapchat gibi hikayeler ve keşfet gibi modlara sahip olmasa da Snapchat’i fotoğraf yetenekleri için seven kullanıcıları kendi bünyesine çekecek. Muhtemelen Apple’ın yeni uygulaması diğer sosyal ağlarla bağlantılı olacak ve burada düzenlenen fotoğraflar sosyal ağlarda paylaşılabilecek.

Peki bunun Snapchat'e etkisi ne?

Ancak Snapchat direk olarak kendi bünyesinde kullanıcıların içerik üretmelerini istediği için farklı platformdan gelen görüntüyü pek de hoş karşılamadığı için, Apple’ın bu uygulamasından düzenlenen fotoğraf ve videolar başta Instagram olmak üzere çeşitli platformlarda boy gösterecek. Böylelikle Apple da Snapchat kullanıcılarının belli bir kısmını platformdan uzak tutmayı başaracak.

Son dönemde Facebook adeta Snapchat’e savaş açmış durumda. Apple’ın da hamlesinden sonra Snapchat’in nereye gideceğini merakla takip ediyoruz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0