Fallout 76'dan Çoklu Platform Açıklaması: "Sony Varken O İş Zor"

21
14
7
6
3
Geçtiğimiz aydan beri Nintendo Switch kullanıcılarının hışmına uğrayan, hatta Nintendo ve Microsoft'un birlikte video yayınlamasına gidecek kadar tepki çeken Sony, geri adım atmıyor.

Dilerseniz kısaca Fornite olayını tekrar bir hatırlayalım. E3 2018'de Nintendo Switch için Fortnite duyurulmuş, hatta fuar gecesi direkt olarak kullanıcıların indirmesi için markete yüklenmişti. Buraya kadar her şey yolundaydı; ta ki Switch kullanıcıları hesaplarıyla oyuna giremeyene dek.

Çok geçmeden işin aslı ortaya çıktı: Sony, Fortnite hesabıyla PS4'e bir kere bile giriş yapan oyuncuların, o hesabı Xbox One veya Switch için kullanmasına hiçbir şekilde izin vermiyordu. Bu da oyuna yüzlerce, hatta binlerce dolar gömen insanların hesaplarının çöpe gitmesi demek oluyordu.

Bu tartışmalar büyüdükçe büyüdü ve Microsoft - Nintendo cephesi ortak bir Minecraft videosu dahi yayınladı. Her ne kadar masum bir duyuru videosu gibi görünse de; en sondaki 'Better Together' yani 'Beraber daha iyiyiz!' temalı mesajla Sony adeta topa tutuldu.

Öyle görünüyor ki Sony, çoklu platform desteği konusunda geri adım atmaya niyetli değil. Bethesda bünyesinde çalışan ve Fallout 76'nın yapımcılarından olan Todd Howard ile bir röportaj gerçekleştirildi. Röportajın ana başlıklarından biri de çoklu platform desteğiydi. İnsanların hem Xbox One hem de PS4'te aynı sunucularda oynayıp oynayamayacağı soruldu. Todd Howard, kısa ama öz bir cevap verdi: "Olmasını çok isterdik ama Sony bu konuda 'kim olsa yapar' diyeceğimiz kadar bile destek vermiyor."

Sony bu konuda ne oyuncuların, ne yapımcıların, ne de diğer platform sahiplerinin sözünü dinlememekte kararlı. Belli ki PS4'ün geliştirilme aşamasında verdikleri katı bir karar var ve uygulamaya devam edecekler. Sony gibi oyuncuların gönlünü fethetmiş bir firmaya bu denli inatçı bir duruş sergilemek uzun vadede itibar kaybettirebilir.

21
14
7
6
3
Emoji İle Tepki Ver
21
14
7
6
3