Tam Teşekküllü Online Hayatta Kalma Oyunu Fallout 76’nın Çıkış Tarihi Açıklandı (Fragman)

28
7
3
3
1
Bethesda, oyun dünyasının mihenk taşlarından birisi olan Fallout serisine yeni bir soluk getirecek Fallout 76’nın çıkış tarihini açıkladı. Oyunun online hayatta kalma oyunu olduğunu öğrendiğimiz E3 2018 etkinliğindeki açıklamalarda yeni görüntüler de yayınlandı.

Oyun dünyasının en çok oynanan serilerinden birisi olan Fallout, tarihinde ilk defa bütün imkanlarının online versiyonda kullanılabildiği yeni versiyonuna 14 Kasım 2018’de kavuşuyor. Bethesda, arkadaşlarınızla kendi üslerinizi inşa edeceğiniz, birlikte dev canavarları öldürüp sizin gibi üs kuran diğer oyuncularla mücadele edip dostluklar kuracağınız bir Fallout dünyası yaratmış durumda. 

Fallout 76, aynı zamanda tek başına da oynanabilecek, ancak Bethesda oyunun çok oyunculu deneyimleri temel alarak planlandığını sık sık vurguladı. Yayınlanan son oyun fragmanında terk edilmiş bir Vault 76’nın içini ve daha öncekli Fallout çizelgesini görüyoruz. Bu arada stüdyo, Fallout 76’nın Fallout 4’ten dört kat daha büyük bir haritaya sahip olduğunu söyledi.

“Çok oyunculu dünyamızı uzun bir süredir paylaşmak istiyorduk ve bu deneyimi sizlerle paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.”

Oyunu oynarken diğer insanlara karşı agresif davranmak, kafanıza bir ödül koyulmasına neden olabilir. Zira çok oyunculu bir Fallout dünyasında rakipleriniz bilgisayarlar değil, tam anlamıyla bir takım olmayı iyi öğrenmeniz gerekecek. Haritanın çeşitli bölgelerinde yer alan nükleer füze üslerini takım arkadaşlarınızla ele geçirebiliyor, böylece diğer takımlar için ciddi tehlikeler oluşturabiliyorsunuz. 

Kotaku’ya göre Bethesda E3 2018’de de ağzındaki baklalar tam anlamıyla çıkartmadı. Şöyle bir durup düşündüğümüz zaman Fallout 76, daha önceleri popüler alan DayZ veya Rust gibi açık dünyalı çok oyunculu hayatta kalma oyunlarının Fallout evrenine uyarlanmış hali gibi görünüyor. 

Açıkçası serinin hayranları yıllardır Bethesda’dan böyle bir hareket bekliyorlardı. Oyun üzerindeki çalışmaların son 2.5 yıldır sürdürüldüğü söyleniyor. Bilgisayarlar yerine insanlarla konuşmak, oyun içinde herkes öneri listesinden oluşan radyo yayınlarını dinlemek, bölgeler ele geçirip görevleri birlikte yapmak bambaşka bir Fallout evreni bizlere sunacaktır. 

14 Kasım’da hasret bitiyor. E3 2018’deki haberleri sizlere bildirmeye devam edeceğiz dostlar, takipte kalın :)

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/10/17447476/fallout-76-online-game-multiplayer-trailer-bethesda-e3-2018
28
7
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
28
7
3
3
1