Firefox Test Pilotu Duyuruldu: Notes ve Lockbox Uygulamaları Erişime Açıldı

7
2
1
0
0
Firefox Test Pilotu'nu duyuran Mozilla, farklı cihazlarla senkronize şekilde çalışan not alma uygulaması Notes'u ve şifre yönetim uygulaması Lockbox'ı erişime açtı.

Dünyanın en popüler tarayıcılarından biri olan Firefox’un geliştiricisi olan Mozilla, ilk Firefox Mobil Test Pilotu’nu duyurdu. Şirketin Firefox Mobil Test Pilotu ile amacı tarayıcı haricinde mobil uygulamalara da Mozilla’nın gizlilik, güvenlik ve kontrol misyonunu getirebilmek. Firefox Mobil Test Pilotu dahilinde kullanıcılar Notes ve Lockbox uygulamalarını test edebilirler.

iOS kullanıcıları için kullanıma açılan Lockbox uygulaması, standart bir şifre yönetim uygulaması gibi çalışıyor. Kullanıcı adlarınızı ve şifrelerinizi Firefox’a kaydederek kolay bir şekilde giriş yapabiliyorsunuz. Fakat yalnızca tarayıcıdan değil, uygulama içinden de… Örneğin; Twitter ya da Instagram şifrenizi Firefox’a kaydettiniz. Lockbox sayesinde tarayıcıyı açmaya gerek duymadan uygulama içinden giriş yapabilirsiniz. Uygulamayı açmak için parmak izi tarayıcı ya da Face ID kullanılabiliyor.

Android kullanıcılarının hizmetine sunulan Notes ise adından da anlaşılacağı gibi bir not alma uygulaması. Notes’un asıl özelliği, Firefox ile tam senkronizasyon içinde olması. Böylece Notes’a kaydettiğiniz dosyalarınıza masaüstü tarayıcıdan ya da farklı bir mobil cihazdan ulaşabilirsiniz. Firefox’un açıklamasına göre Notes’taki tüm dosyalar uçtan uca şifreleme ile korunuyor.

Kaynak : https://www.fonearena.com/blog/258250/firefox-notes-android-lockbox-ios.html
7
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
0
0