Fortnite Mobile, 24 Temmuz'da Android'e Geliyor

98
17
10
7
4
Tencent Games, Android için Fortnite'ın lansmanını gerçekleştirdi. Şirket, oyunun yayınlanma tarihi hakkında bir bilgi vermese de paylaşılan görseller 24 Temmuz tarihini işaret ediyor.

İki battle royal (hayatta kalma) oyunu olan PlayerUnknown's Battlegrounds ve Fortnite: Battle Royal, oyun dünyasına öyle bir damga vurdular ki son bir yıldır ‘gamer’ olarak tabir edilen oyuncuların neredeyse tamamı bu iki oyuna yönelmiş durumda. Üstelik bu iki oyun, mobil versiyonlarıyla da oyuncuların dikkatini çekmeyi başardı ve tek başlarına mobil oyunculuğu çok daha yukarı seviyelere taşımayı başardı.

PlayerUnknown's Battlegrounds, PUBG Mobile adı ile ilk olarak Çin’de piyasaya sunuldu. FPS oyunlarının mobildeki ‘başarısızlığına’ rağmen PUBG Mobile, PC’dekine yakın bir ilgi ile karşılaştı ve kısa sürede milyonlara ulaştı. Tencent Games, Çin’deki PUBG Mobile ilgisinin globalde de karşılık bulacağını düşündü ve oyunu global pazarda yayınladı. PUBG Mobile’ın bugün gelmiş olduğu nokta, şirketin haklı olduğunu kanıtlıyor.

Buna karşın PUBG’nin en ciddi rakibi olan Fortnite, mobil sürümünü sadece iOS kullanıcılarının hizmetine sunmuş durumda. Bu durum her ne kadar PUBG’nin işine geliyor olsa da kısa süre içinde değişebilir. Tencent Games, Android için Fortnite’ın lansmanını gerçekleştirdi. Şirket kesin bir tarih vermese de oyunun 24 Temmuz’da Android kullanıcılarına yayınlanması bekleniyor.

Tıpkı PUBG’de olduğu gibi Fortnite da ilk olarak Çin’deki mobil oyuncuların erişimine açılacak. Fakat ilerleyen tarihlerde global sürümün yayınlanmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Fortnite Mobile’ın geliştiricisi olarak ‘Tencent WeGame’ görülüyor. Şirketin PUBG Mobile’dan sonra Fortnite Mobile’ın da geliştiriciliğine soyunması, mobil oyun dünyasında çok önemli bir yer edinmesini sağlayacaktır.

Kaynak : https://beebom.com/tencent-games-teases-fortnite-for-android-on-july-24/
98
17
10
7
4
Emoji İle Tepki Ver
98
17
10
7
4