Hitler’den Saklanan 2.Dünya Savaşı’ndan Kalma Otomobiller

1
0
0
0
0
Fransa’da yaşayan 56 yaşındaki bir öğretmen, 2. Dünya Savaşı’nda Hitler’den saklanan lüks otomobillerin olduğu bir yer keşfetti.

Belçikalı bir öğretmen, 2. Dünya Savaşı sırasında neler yaşandığına dair hala tam olarak bilgi sahibi olmadığımızı kanıtlayan sıra dışı bir keşifte bulundu. Fransa’da öğretmenlik yapan 56 yaşındaki Belçikalı Vincent Michel, yaklaşık 70 yıllık olduğu tahmin edilen ve Hitler’den saklandığı düşünülen lüks otomobillerin bulunduğu bir yer keşfetti. 

Muhtemelen savaşın başladığı sırada Fransa’nın orta kesiminde bulunan bir taş ocağında, Nazi orduları tarafından ele geçirilmemesi için saklanan lüks otomobiller, savaşın bitiminden sonra da unutuldu. Savaştan sonra araçların hiçbir tanesinin oradan çıkarılmadığını söyleyen Michel, taş ocağı sahibinin birkaç yıl sonra buraya birkaç araba daha eklediğini belirtiyor. 

Arabalar, tamamen boş şekilde bulunmuş -yani bir cesede rastlanmamış-. Ayrıca aradan bu kadar süre geçmiş olmasına rağmen bazılarının hala renklerini (mavi olanlar) korudukları görülüyor. Taş ocağı sahibinin birkaç yıl sonra araçları açık arttırmada satışa çıkarmak istediğini söyleyen Michel, bu sürenin onlarda satılamayacak derecede hasarlar bırakması (taş ocağı sahibi buraya birkaç daha araba koymak isterken diğer arabalara çarpıp hasar almalarını sağlamış da olabilir, durdukları yerde bu kadar dağılmış olmalarının başka bir açıklaması yok gibi) sebebiyle bu isteğinden vazgeçmiş olduğunu söylüyor -hocamızın beden eğitimi öğretmeni olmasına rağmen kesin bir dille konuşuyor olması da enteresan-. 

Nazi ordusu, 1940 yılının Mayıs ayında Fransa’ya girmiş, 6 hafta içerisinde de Belçika, Lüksemburg ve Hollanda gibi ülkelerin kontrolünü ele geçirmişti. Muhtemelen araçlar da bu sıralarda saklanmıştı.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/news/article-3979518/Beautiful-cars-hidden-away-Hitler-claimed-time-Vehicles-stashed-French-quarry-discovered-70-years-later-rusted-away.html
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0