Fransa'dan Bütün Plastik Bardak ve Tabaklara Yasak!

0
0
0
0
0
Başta küresel ısınma gibi geleceğimizi tehdit eden çevre sorunlarına yönelik adımlar atan Fransa, diğer ülkere örnek olabilecek önemli bir karara imza attı.

Dünya genelinde her geçen gün çevre kirliliği giderek artmakta ve bu durum insan sağlığını ciddi derecede tehdit etmekte. İşte bu sebeple son birkaç senedir özellikle Avrupa ülkeleri son derece radikal kararlar alarak uzun vadede etkili olabilecek adımlar atmaktan çekinmiyorlar.

Şimdi ise söz konusu bu adımlara bir yenisi ve oldukça önemlisi Fransa'dan geldi. Fransa, plastik bardak, tabak, çatal ve bıçak gibi sofrada kullanılan ürünlerin tümünü yasakladı.

Alınan bu karar ile ilgili yasal öneri ilk olarak ''yeşil siyaset'' dediğimiz politik görüşün mensubu olan, Fransa'da kurulmuş Avrupa Ekolojisi-Yeşiller Partisi tarafından gündeme gelmişti. 2015 yılında ''Küresel Isınma Konferansı''na ev sahipliği yapan Fransa, bu konferansta çevre kirliliği ve küresel ısınma konusunda somut adımlar atılacağını belirtmişti.

Bu bağlamda ilk önemli örnek ise Haziran ayında gelmiş ve Fransa, plastik poşetleri -pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi- yasaklamıştı. Şimdi ise aynı yasak plastik bardak ve tabaklarda da geçerli.

Kararı resmileştiren hükümet, plastik tabak ve bardak sektörünün doğrudan ya da dolaylı olarak içinde bulunan işletmelere 2020 yılına kadar süre tanıyacak. Yasaklanan plastik tabak ver bardakların yerini ise biyolojik malzemelerden yapılmış ve sonrasında gübre haline gelebilecek şekilde geri dönüşümü sağlanabilecek ürünler alacak.

Kaynak : http://mashable.com/2016/09/17/france-plastic-cups-ban/#S9YLIGqVeGqD
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0