Futbolda Devrim Yaratacak ‘Video Hakem’ Sistemiyle İlk Penaltı Verildi!

0
0
0
0
0
Futbolda Devrim Yaratacak ‘Video Hakem’ Sistemiyle İlk Penaltı Verildi!
İlk kez FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda uygulanmaya başlanan video hakem uygulaması sayesinde ilk penaltı da verilmiş oldu.

Futbol karşılaşmalarında hakemler, istemeden de olsa yanlış kararlar verebiliyorlar -tabii isteyerek de olabilir, orasına fazla karışmayalım-. Bu sebeple yakın zaman önce 3 hakem sisteminden 5 hakem sistemine geçilmiş, her iki kalenin yan tarafına birer hakem daha ilave edilerek hataların minimum seviyeye indirilmesi amaçlanmıştı. Gerçi bu hakemler sayesinde bir karar verildiğine de pek rastlamadık ya neyse. Bu sebeple, hakemlerin aldığı yanlış kararları düzeltmelerini sağlamak için ilk olarak FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda ‘Video Hakem’ uygulamasına geçildi. Kashima Antlers ile Atletico Nacional arasında oynanan yarı final karşılaşmasında önce penaltı pozisyonunu görmeyen hakem Viktor Kassai, daha sonra kendisini uyaran operatörün de yardımıyla saha kenarına giderek pozisyonu video üzerinden tekrar izledi. Pozisyonun faul olduğuna kanaat getiren hakem, penaltı kararı verdi.

Milyarlarca doların döndüğü bir endüstri haline dönüşen futbolda en ufak bir hatanın bile aylarca uğraşılan emeklerin boşa gitmesine sebep olabildiğini düşünecek olursak, bu uygulamanın son derece yerinde olduğu görüşündeyim -bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz-. Söz konusu pozisyonu aşağıdan izleyebilirsiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0