Galaxy Note 7’lerin Patlama Sebebi Sonunda Belli Oldu

2
1
0
0
0
Galaxy Note 7’lerin Patlama Sebebi Sonunda Belli Oldu
Açıklanan yeni bir rapor, Galaxy Note 7’lerin neden patladığını net olarak karşımıza çıkarıyor.

Herkes Galaxy Note 7’lerin patlamasının sebebinin bataryasından kaynaklandığını biliyor. Fakat şimdiye teknik olarak net bir bilgiye sahip değildik. Açıklanan yeni rapor, bu cihazların neden patladığını daha iyi anlamamızı sağladı.

Samsung, Galaxy Note 7 için oldukça agresif bir batarya tasarımı yapmış. Lityum kobalt oksitten yapılan ‘pozitif’ bir tabakayı ve grafitten yapılmış negatif bir tabakayı ayırmak için elektrolitlerle harmanlanan bir çift polimer tabakası kullanıldı. Bu iki katman da birleşince elektrolitler ısındı ve cihazların patlamasına sebep oldu.

Rapordan da anlaşılacağı üzere pili sıkıştırmak, pozitif ve negatif katmanların birbirlerine baskı yapacağı anlamına gelecekti. Samsung, cihazların daha ince bir tasarıma sahip olması için bu anlamda (batarya tasarımı) agresif bir tutum içerisinde bulunacaklarını söylemişti fakat demek ki olayın fiziksel ve kimyasal tepkimelerinin nasıl olacağını pek hesaba katmamışlar. 

Sonuç olarak Samsung, piyasaya sunduğu 5 milyon Galaxy Note 7’yi geri çağırdı ve ortalama 5 milyar dolarlık bir gelir kaybı yaşadı. Samsung’un aynı hataya düşmemek için bundan sonra agresif tasarım sevdasından vazgeçtiğini söyleyebiliriz -yani öyle umuyoruz-.

2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0