Gittikçe Zorlaşan Bitcoin Üretiminde Rekor Zorluk Seviyelerine Ulaşıldı!

17
6
4
3
0
Bitcoin, sınırlı alt yapısı ve artan bilgi yığını nedeniyle yaşanan üretim zorluklarından dolayı, madencileri en zorlayan birimlerin başında geliyor. Ocak ayından bu yana %10’un üzerine çıkmayan üretim zorluğu seviyesi son analizlere göre %14.71’i buldu.

Kripto para madenciliği, temelinde bilgi işlem gücünün yattığı bir sanal madencilik sistemi. Bitcoin’in yazılımı ise bilgi miktarı arttıkça küresel çapta daha çok işlemci gücüne ihtiyaç duyan bir al yapıya sahip. Her 14 günde bir madencilik işlemlerinin zorluk seviyesinin açıklandığını biliyoruz. Ocak ayında artan talepten dolayı yaşanan artış, zorluk seviyesini %16.84’e kadar çıkartmıştı. 

Yılın en zor Bitcoin üretimi yapılan dönemi 25 Ocak tarihli analizlerde ortaya çıkmıştı. O zamandan bu yana azalma kaydeden oran, yeniden yükselişe geçti ve güçlü bir sıçrama yaptı. 6 Haziran tarihli son analizler, Bitcoin üretimindeki zorluk seviyesinin %14.71’e yükseldiğini ortaya çıkarttı. 

Business HT, Bitcoin’in üretim zorluğuyla ilgili kripto para uzmanı Alp Işık ile görüştü. Işık, “Ne kadar daha fazla madenci Bitcoin üretmeye çalışırsa Bitcoin’i üretmek için oluşturulan problemin zorluğu o kadar artar. Eğer madenciler Bitcoin’den çıkış yapmaya başlarlarsa sistemi, 10 dakikada bir blok bulunabilecek şekilde ayarlamak kolaylaşır. Bugün yapılan artış, Ocak ayından bu yana yapılan en büyük artış. Bu inanılmaz sayıda yeni madencinin yeni cihazlar alarak Bitcoin üretmeye başladığını gösteriyor.” dedi. 

Bitcoin üretimindeki artış, aynı zamanda adet sayısının da hızla yükselmesini sağlayacaktır. Madencilik kriterlerinin piyasayı doğrudan etkilediğini düşünürsek, Bitcoin fiyatlarının yakında artışa geçeceğini söyleyebiliriz.

Bitcoin, 25 Mayıs haftasından bu yana 7400 ila 7700 dolar arasında işlem görmeye devam ediyor. 

Bitcoin'in 6 Haziran sabah saat 10.00 itibariyle 24 saatlik değişimi ise şu şekilde:


 

17
6
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
17
6
4
3
0