Google, 12 Yaşındaki Çocuğun 100.000 Euroluk Faturasını Affetti!

0
0
0
0
0
Google, 12 Yaşındaki Çocuğun 100.000 Euroluk Faturasını Affetti!
Teknoloji devi Google, ailesinden habersiz yanlışlıkla YouTube'a 100.000 Euroluk reklam veren 12 yaşındaki çocuğun faturasını tahsil etmeyeceğini açıkladı.

Dijital medyanın en fazla izlenen yayın platformlarından biri olmasıyla özellikle çocukların bir YouTube yıldızı olma hayalini hepimiz biliyoruz. Ancak 12 yaşındaki İspanyol çocuk Jose Javier, bu işi biraz abartmış.

Ortaya çıkan habere göre amatör bir müzik grubu olan 12 yaşındaki çocuk Jose, grubunun videolarını daha fazla kişiye ulaştırmak için ailesinin kendisi adına açtığı birikim hesabının kredi kartı bilgilerini girerek Google Adwords servisi üzerinden YouTube'da tutarı 100.000 euro olan bir reklam kampanyası başlatmış. Sonuç olarak ailesinin adına bir kredi kartı olunca da sistem otomatik olarak Jose'ye 100.000 euro ederinde fatura kesmiş.

Ailesinin bilgisinin dahili dışında çocuğun böyle bir adım atması üzerine El Pais isimli gazeteye konuşan Jose'nin annesi, çocuğunun yaptığından haberi olmadığını ve amatör müziğiyle YouTube'dan para kazanmak için böyle bir adım attığını söyledi.

Google, faturadan bir kuruş istemedi

Hem Google'ın yaş kuralları gereği bu reklam kampanyasının etik olmadığını hem de çocukların bu tarz yaptığı hatalar konusunda hassas olduğunu belirten Google, bu kullanıcı hesabından 100.000 euro tahsil etmeyeceğini ve çocuğun başlattığı AdWords kampanyasının iptal edileceğini belirtti. Bu konuda Google gerçekten de takdiri hakkediyor!

Ayrıca haberi okuyan ebeveynler için de küçük bir uyarıda bulunalım, çocuğunuz bu tarz platformları kullanırken hatta herhangi bir mobil oyun bile oynarken Güvenli Hesap / Çocuk Modu üzerinden cihazlarla vakit geçirdiğinden emin olun ve çocukları kontrolünüz altında tutun. Aksi takdirde hiç beklemediğiniz bir fatura gelebilir ve o satıcı Google kadar insaflı davranmayabilir.

Kaynak : https://www.theguardian.com/world/2016/oct/06/google-waives-100000-bill-that-12-year-old-ran-up-online
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0