Pokemon Go 2014’te 1 Nisan Şakası Olarak Duyurulmuş!

0
0
0
0
0
Her geçen gün büyüyen Pokemon Go çılgınlığının ilk kez ne zaman karşımıza çıktığını biliyor musunuz? Oyunun müjdesini Google yıllar önce vermiş de haberimiz yokmuş!

Pokemon Go çılgınlığı kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına almayı başardı. Birkaç ay önce Japonya’da yayınlanan oyun yavaş yavaş dünyayı ele geçirdi geçirmesine ama Google’ın yıllar önce yayınladığı bir şaka videosu, oyunun aslında o kadar da yeni olmadığı düşüncesine neden oldu.

Sıkı teknoloji takipçileri belki hatırlayacaktır, 1 Nisan şakalarına büyük önem veren Google’ın 2014 yılında hazırladığı 1 Nisan şakası sanki günümüzün Pokemon Go’sunu tarif ediyordu. Aşağıdaki videoda yer alan hayali oyun Google tarafından “Pokemon Challenge” olarak adlandırılıyor ve Google Maps üzerinde artırılmış gerçeklik teknolojisiyle Pokemon yakalama fikrine dayanıyor. 1 Nisan 2014’te yayınlanan bu videodaki oyun ne kadar da tanıdık değil mi?

Açıkçası bu şaka videosunu üzerinden birkaç yıl geçtikten sonra karşımızda Pokemon Go’yu görmek hepimizi şaşırtıyor. Her ne kadar Niantic firması kendilerine ilham verenin bu video olmadığını söylese de “tesadüfün böylesi” demekten kendimizi alamıyoruz. Ya Google büyük bir fikri bir şakaya kurban etti ya da Niantic doğru söylemiyor. Gelin video ile oyun arasındaki inanılmaz benzerliklere birkaç örnek görsel ile göz atarak yazımızı noktalayalım ve vakit kaybetmeden Pokemon avına çıkalım….

Google'ın 1 Nisan Şakasından...

Pokemon GO'dan...

Google'ın 1 Nisan şakasından...

Pokemon GO'dan...

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0