Google Earth, Yeni Özelliği ile Dünyadaki Her Bölge ve Yapının Alanını Ölçmemize İzin Veriyor

19
5
3
1
1
Google Earth, yeni eklentisi sayesinde dünyanın öbür ucunda bulunan bir futbol stadyumunun dahi alanını ölçememize olanak sağlıyor.

Doğrudan uydu desteği ile dünyanın istediğimiz herhangi bir noktasını anında keşfetmemize öncülük eden Google Earth, yepyeni bir özelliği Chrome ve Android kullanıcılarının hizmetine sunuyor.

Daha önce son derece keyifli bir uygulama dahilinde iki nokta arasındaki mesafeyi ölçemize olanak veren Google; ölçüm mesafesine dünya geneline uzatmasının yanında, yeni özelliği sayesinde dünya üstünde gözümüze kestirdiğimiz herhangi bir alanın boyutlarını da ölçmemize olanak tanıyor.

Bu uygulama eklentisi sayesinde merak ettiğiniz dünyaca ünlü bir futbol stadyumundan, Kuzey Kutbu’nda fotoğraflanmış bir buzdağına kadar tüm yapıların alanlarını öğrenme imkanına kavuşabileceksiniz. Bu hafta içerisinde Android cihazlara eklenmesi beklenen özellik, gün itibariyle Chrome kullanıcıları için hizmete girdi. Ancak iOS boyutunda belirlenen kesin bir çıkış tarihi olmaması, iPhone kullacılarının biraz daha bekleyeceği anlamına geliyor.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2018/06/25/measurement-tools-coming-google-earth-chrome-android/
19
5
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
5
3
1
1