Google Gboard Klavyesi, Hem iOS İçin Hem de Android İçin Mors Desteğine Kavuştu

21
4
1
0
0
Mobil cihaz kullanımını kolaylaştırmak ve insanlar arasındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla bilhassa engeliler için duyurulan yeni eklenti, birçok insanın hayatını kolaylaştıracak.

Google tarafından geliştirilen pratik ve kullanışlı klavye Gboard’un, bir giriş yöntemi olarak Mors kodu desteğine kavuştuğu bugün Google tarafından resmi olarak duyuruldu. iOS cihazlara getirilen bu yeni özellik daha önce beta formunda Android cihazlara entegre edilmişti. Gboard Mors eklentisi, şimdi ise çeşitli geliştirme ve iyileştirmelerle birlikte hem iOS hem de Android için yeniden yayınlandı.   

Gboard üzerinden Mors kodunu etkinleştirdiğiniz zaman klavye alanı iki büyük nokta ve tire simgeleriyle doluyor. Bu simgelere dokunduğunuzda tıpkı QWERTY sürümünde olduğu gibi önerilen kelimeler görünmeye başlıyor. Hatta Google, bu yazı tekniğini insanlara öğretmek için Mors Typing Trainer oyunu bile geliştirdi. Bu oyunu hem mobil hem de masaüstü platformlarda oynayabiliyorsunuz.

Mors kodu özelliği, Google ile işbirliği yaparak yazılımı geliştiren Tania Finlayson’ın bir blog yazısında kaleme alındı. Tania’nın yaptığı açıklamalarda, teknoloji şirketlerinin bunun gibi engelliler için hayatı kolaylaştıran uygulamalara yeterince yer vermediği ve geliştirilen ufak yazılımların bazı insanların hayatını olumlu yönde etkileyeceğinin unutulmaması gerektiği belirtildi. Mors eklentisini denemek isteyen kullanıcıların yapacakları tek şey uygulamayı indirmek ve kullanmak olacak.

Tania Finlayson, Android için Gboard’ın harici cihazlara bağlanmasına izin verdiğini ve sınırlı hareket kabiliyeti olan insanların böylece uygulamayı kullanabileceklerini belirtti.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/7/11/17561958/google-gboard-morse-code-communication-feature
21
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
4
1
0
0