Google Haritalar'ın Muhtemelen Fark Etmediğiniz Yeni Muhteşem Özelliği

106
22
11
10
9
Bazı mobil yazılımlar her yeni özelliğini bangır bangır duyursa da Google Haritalar onlardan değil. Sessiz sedasız yeni özellikler gelen Haritalar'a çok hoş bir özellik daha eklendi.

Bir süredir iki nokta arasında ölçüm yapabilme özelliğini test eden Google, oldukça stabil çalışan harita uygulamasına yepyeni bir özellik kazandırdı. Google Haritalar, artık size evden çıkma zamanının geldiğini söyleyecek.

Sistem şu şekilde işliyor: Diyelim ki her gün saat 9.30'da iş yerinde olmanız gerekiyor ve bunu da her gün arabayla yapıyorsunuz. Google, sizin için gitmeniz gereken mesafeyi hesaplıyor ve oraya ne kadar sürede varacağınızı analiz ediyor. Bu sayede evden geç çıkmamanız için anında uyarı alıyorsunuz. Üstelik bazı bölgelerde trafik durumu göz önüne alınarak tahmin yapılıyor. Bu sayede hiçbir sürprize mahal verilmiyor.

Yeni özellik henüz test aşamasında ve henüz stabil değil. Ayrıca bu özelliğin çalışması için konum geçmişinizin kullanılmasına ve bildirimlere izin verdiğinizden emin olmanız gerekiyor. Her ne kadar görsel olarak senelerdir yerinde saysa da Google, harita uygulamasını gitgide daha işlevsel hale getiriyor.

Kaynak : https://bgr.com/2018/07/18/google-maps-just-got-a-great-new-feature-and-you-probably-didnt-even-realize-it/
106
22
11
10
9
Emoji İle Tepki Ver
106
22
11
10
9