Google’ın Hemen Deneyebileceğiniz Akıllara Zarar Görsel Yapay Zekası

41
19
10
4
2
Kameranızı açıp, karşısında dans etmeye başlayın. Google’ın yapay zekası Mirror Move, yaptığınız hareketleri yapan diğer insanların görüntülerini, saniyeler içinde karşınıza çıkarsın.

Makine öğrenimine ilişkin Google planları bitmek tükenmek bilmiyor. Yapay zeka yazılımlarının görsel hafızasını geliştirmeye yönelik çeşitli projeler başlayan dev şirket, Move Mirror isimli oldukça eğlenceli ve bir o kadar da ürkütücü adım attı. 

Makine öğrenimi sayesinde ne kadar çok insan kullanırsa o kadar iyi sonuçlar vermeye başlayan Move Mirror, vücudunuzun duruşunu analiz ediyor. Bu analizler, diğer görseller üzerindeki analizlerle aynı analiz sonucuna sahip verilerle karşılaştırılıyor, sonuç olarak sizin hareketlerinize benzer şekilde hareket eden insanlarla eşleşiyorsunuz.

Esas olarak eğlence amaçlı tasarlanan Move Mirror, aslında Google’ın görsel hafızaya ilişkin yazılımlarını test ettiği deneysel bir program. 17 farklı vücut parçasına ayrılan veriler, cinsiyet boy veya vücut tipi verileri içermiyor. 

Aslında bu teknolojiler bağımsız olarak kontrol edilebilen oyun konsollarında kullanılacak kadar yaygınlaşmıştı, ancak onlar sadece birer sensördü. Google’ın yaptığı şey ise öğrenebilen bir yapay zeka. İşin içine eğlence katılarak, daha fazla insanın veri kaynağı olması sağlanıyor.

Google, fotoğraflarımızı sunuculara göndermediğini, tüm tarama işlemenin tarayıcılar üzerinde gerçekleştirildiğini söylüyor. Zaten temel amaç yazılımları eğitmek olduğundan fotoğraflarımızın değil, vücut duruşumuzla yapay zekaya gönderdiğimiz verilerin önemi var.  

Move Mirror'u incelemek ve denemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

41
19
10
4
2
Emoji İle Tepki Ver
41
19
10
4
2