Google'ın Kurucu Ortağı Sergey Brin'in Şirket İçinde Cinsel Tacize Varan Aşırı Davranışları Olduğu İddia Edildi

33
12
5
3
0
Google'ın kurumsal kültürünü anlatan "Valley of Genius: The Uncensored History of Silicon Valley'' isimli yeni bir kitapta, Sergey Brin ile ilgili ciddi iddialar yer alıyor.

Google'ın ilk yıllarına dair kurumsal kültürün anlatıldığı ve pek çok anlamda şirketi değerlendiren "Valley of Genius: The Uncensored History of Silicon Valley'' isimli kitapta, şirketin kurucularından Sergey Brin ile ilgili oldukça şaşırtıcı iddialar var. Şirketin pek çok eski çalışanının ifadelerine yer verilen kitapta Brin'in sürekli olarak kadın çalışanların peşinde olduğu ve dönem dönem cinsel taciz olarak değerlendirilecek davranışlar sergilediği söyleniyor.

Kitapta en sık yer alan ifade ise 'Google Playboy'u' olabilir. Yine eski çalışanların ifadelerine göre benzer olayların sık yaşandığı dönemlerde Brin'in şirket içinde anılma şekli playboymuş. Tabii ki tüm bunlar iddialardan ibaret ancak onlarca insan aynı olaylara şahit olduğunu anlatıyorsa, sanırım bunu gerçek olarak kabul etmekte bir sakınca yok.

Şirketin ilk çalışanlarından biri olan Charlie Ayers, Brin'in 'çalışanlarıma ne istersem yaparım' tadında açıklamaları olduğunu da söyledi. İnsan kaynaklarından uyarılar alınca 'Neden olmasın, onlar benim çalışanlarım' ifadelerini kullandığı da iddia edilen Brin, bu konuda şirket içinde pek çok kez uyarılmış.

Aynı şekilde şirketin pek çok çalışanı, Google'ın çalışma ortamının o dönemde 'cinsel olarak gergin' olduğunu belirtiyor. Google ya da Sergey Brin henüz bir açıklama yapmadı ancak Brin'in bu iddiaları kabul etmesi de zaten olası görünmüyor.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/google-sergey-brin-employees-masseuse-room-2018-7?utm_source=feedly&utm_medium=referral
33
12
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
33
12
5
3
0