Google’ın Kurucusu Sergei Brin, Oğluyla Ethereum Madenciliği Yaptığını Söyledi

15
6
3
0
0
Sergei Brin, Google’ın ana şirketi Alphabet’in CEO’su sıfatıyla, Fas’ta düzenlenen blok zinciri temalı bir konferansa katıldı. Bu teknolojinin getirilerine ve kripto paralara değinen Brin’in samimi açıklamaları epey dikkat çekici.

Biliyoruz ki adını daha duymadığımız pek çok teknoloji dünyası patronu, kripto para işine çoktan girdi. Bunlardan birisi de Google’ın kurucu ortağı olan, şu anda da Google çatı şirketi Alphabet’in CEO’luğunu yürüten Sergei Brin. Fas’ta düzenlenen bir konferansa yöresel kıyafet olan beyaz kaftanla katılım sağlayan Brin, oğluyla birlikte Ethereum madenciliği yaptığını söyledi. 

Sergei Brin, “Bir iki yıl önce oğlum iyi bir oyun bilgisayarı almak konusunda ısrar ediyordu. Eğer böyle bir oyun bilgisayarı alırsak kripto para madenciliğine de gireceğimizi söyledim ve Ethereum madenciliği yapmaya başladık. O zamandan beri birkaç dolar kazandık.” dedi. 

Google, blok zinciri teknolojileri konusunda en hızlı atılım yapan firmalardan birisi oldu. Kripto paralarla ilişkisi olmamasına rağmen bu teknolojiyi güvenlik ve bulut sistemleri için kullanıyor. Brin’e göre Google hala bu teknoloji için çok geride. Bu nedenle çoktan işinin ehli olan farklı şirketlerle çalışıyor. 

Kripto paralar hakkında çok detaylı bilgiye sahip olmadığını aktaran Brin, potansiyellerinin farkında olacak kadar haşır neşir olduğunu aktardı. 

Peki neden dünyanın en önemli şirketlerinden birisinin CEO’su kalkıp ta Fas’taki bir konferansta, yöresel kıyafetler giyerek konuşma yapıyor? 

Dünya bir dönüşümün eşiğinde ve bu geminin kaptanı da artık teknoloji şirketleri. Böyle bir geçiş süreci ne kadar hızlı olursa, şirketler de o kadar çabuk adapte olabilecekler. Bir şeyi üretmek kolay, bunu insanlara anlatmak zor. Google yavaş yavaş temellerini atmaya başladığı yeni modelini, blok zincirine dayalı hizmetleri yakında tanıtırsa şaşırmayan. 

Bu arada kripto paralar, blok zinciri teknolojisinin çıktılarından yalnızca birisi. 

15
6
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
6
3
0
0