Google'ın Bağlı Olduğu Alphabet Holding, Gözünü Ulaşım ve Taşımacılık Sektörüne Dikti

7
2
2
1
0
Bir süredir yoğun bir şekilde ulaşım ve taşımacılık sektörünün başarılı firmalarına yatırım yapan Alphabet, bisikletten rokete kadar tüm ulaşım ve taşımacılık ağında pay sahibi olmuş durumda.

Google’ın ana çatı şirketi Alphabet, şu sıralar gözünü ulaşım ve taşımacılık üzerine dikti. Dünya gündeminde çok yer verilmese de Alphabet’in Lime adı verilen bisiklet ve elektrikli scooter şirketi ile başlayan yatırım kararları, şirketin uzun vadede bahsi geçen sektörlere dair belirleyici bir unsur olacağının işareti olarak kabul ediliyor.

Son dönemde Gradient, Google Venture, CapitaG, Uber, Lyft, Scotty Lbas, GoJek ve SpaceX’e yoğun bir şekilde yatırım yapan Alphabet, bu sayede basit bir bisiklet kiralama şirketinden otonom araç teknolojisine ve uzaya giden roketlere kadar oldukça geniş bir skalada dünyanın önemli ulaşım kuruluşlarına yatırım yapıyor.

Google’ın bağlantılı şirketlerinden Waymo konusunda da birçok yatırımının ve girişiminin bulunduğu söylenen Alphabet’in Waymo’nun gelişiminde rolünün büyük olduğu düşünülüyor. Şu sıralar Arizona’da otonom teknolojisi testlerine devam eden Waymo’nun yakın gelecekte otonom araçların ticari taşımacılık yaptığı bir filoya dair projesi mevcut. Amerika’da gerçekleştirdiği lansmanın ardından Avrupa’ya açılacağını da söyleyen Waymo ekibi, Avrupalı bir araba şirketi ile anlaşmaya varacaklarını da belirtti.  

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2018/07/alphabets-focus-on-transportation-mobility-still-rising.html
7
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
2
1
0