Google Maps'te Daha Etkin Navigasyon için Önemli 5 İpucu!

0
0
0
0
0
İster yay olalım ister araçla, yollara çıktığımız anda ihtiyaç duyduğumuz en önemli şeylerden biri navigasyon. Google Maps ile daha etkin navigasyon için 5 ipucuna birlikte göz atalım...

Google Maps uygulaması en büyük yardımcılarımızdan birisi. İster yaya olalım, ister araçl ya da toplu taşıma kullanalım, söz konusu olan bir yerden bir yere ulaşmak ise Google Maps’e her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Öğrenmek istediklerimizi elde etmek için de etkili navigasyon servisleri şart.

Google Maps’te yolumuzu daha kolay bulmamızı sağlayacak, bizi bir yerden bir yere daha hızlı ulaştıracak önemli ipuçlarına birlikte göz atmaya ne dersiniz. İşte Android için Google Maps uygulamasında kullanılabilecek işlevsel ipuçları…

Konumlara Etiket Ekleme

Google Maps uygulamasında sık ziyaret ettiğiniz ya da sınıflandırmak istediğiniz konumlara etiket eklenemeniz mümkün. İstediğiniz yerleri yıldızlayabilir daha sonra konumlarınız altından belirli isimler ile tanımlanmış gruplara onları taşıyabilirsiniz. Böylece, aynı etiketleri verdiğiniz konumlara tek seferde daha hızlı bir şekilde erişmeniz mümkün olabilir.

Daha Hızlı Yol Seçenekleri

Bir adrese ulaşmanın birçok yolu mevcut. Hedefe daha hızlı ulaşabilmek için trafik ve diğer koşullara göre belirlenmiş yol alternatiflere daha hızlı ulaşın. Bunun için "mavi tuş size fazlasıyla yardımcı olacaktır. Mavi navigasyon tuşuna basılı tutun ve tüm alternatif seçenekleri tek seferde görün.

Yolunuzu Telefonunuza Gönderin

Google Maps üzerinden yol tarifini masaüstü PC'nizde mi aldınız? Sorun yok, bu güzergahı doğrudan akıllı telefonunuza göndererek aynı veriye burada ulaşabilirsiniz.

Binaların İçinde Gezin

Google Maps ile sadece dış mekanlarda değil, iç mekanlarda da yönünüzü bulabilirsiniz. Her ne kadar her yerde desteklenmese de bazı yapıların içlerini de gezebilirsiniz. Eğer yakınlarınızda tarihi, büyük ve önemli binalar varsa onlara iyice yaklaşın. Eğer destekleniyorsa bina içi haritaların oluştuğunu göreceksiniz.


Yakınlaştırma için Çift Tıklayın

Google Maps'ta pinch to zoom yapmaya o kadar alışmışız ki çift tıklamak aklımıza gelmeyebiliyor. Aslında tek elle kullanımda hayat kurtaracak bu özellik harita üzerinde istenilen bölgenin kolayca yakınlaştırılmasını sağlıyor. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0