Google, Apple İle Karşı Karşıya: Google Pixel ve iPhone 7 Karşılaştırması

1
1
0
0
0
Google’ın merakla beklenen Pixel’i ile Apple’ın son telefonu iPhone 7 kafa kafaya!

Apple’ın 7 Eylül tarihinde özel bir lansman ile tanıttığı iPhone 7, genel olarak oldukça beğenilmiş, iPhone 6S’teki eksiklerin giderildiği söylenmişti. Şimdi de Apple’ın en sağlam rakibi olması gereken Google, Android dünyasına yeni Pixel telefonlarını tanıttı. Peki, iPhone 7 ile Google Pixel telefonunu kafa kafaya getirsek nasıl bir sonuç çıkıyor? Gelin hep beraber bakalım

Tasarım

iPhone 7, iPhone 6’dan bu yana düz, yanları oval ama gerçekten şık bir telefon üretmeye devam ediyor. iPhone 7’de eklenen siyah renk seçenekleri ise beklenen ilgiyi gördü. Google tarafında lanse edilen Pixel ise tasarım olarak iPhone’a yakın olduğunu söyleyebiliriz. Renk seçeneklerinde bambaşka bir renk, yani maviyi de ekleyen Google, bir farklılık yaratmış.

Ama tasarım hatlarını göze alırsak şahsen iPhone tasarımına yakın bir Google Pixel gördüğümüz için benzer diyebilirim. Ancak, Pixel’in tasarımsal detayları, arkasındaki parmak izi okuyucu ve cam bölümü ile bir adım önde denilebilir.

Ekran

Apple’ın retina ekranı her ne kadar iyi ve yeni televizyon teknolojileri barındırsa da Google Pixel bu konuda Full HD ekranı ile öne çıkıyor. Çözünürlük olarak 1334 x 750’ye karşı 1920 x 1080 elbette önce olacak.

4.7 inç ve 5 inçlik bu telefonlarda boyutların da yakın olduğunu, Pixel’in AMOLED ekrana sahip olduğunu da katarsak, ekran noktasında Google amca bir adım öne çıkıyor. Koruma noktasında Apple’ın düşünce kırılma ihtimali yüksek olan bir ekranı var, ancak Google’ın Gorilla Glass 4 koruması artısını da katarsak sanırım bu noktada da biraz öne çıkıyor. Ama sonuçta düşünce her iki ekran da pert olma ihtimali var tabiki.

Donanım

Apple, stabil iOS işletim sistemini A10 Fusion işlemcisi ve 2GB RAM ile güçlendirirken, Google tarafında Qualcomm Snapdragon 820’nin güçlendirilmişi olan Snapdragon 821, Adreno 530 ve 4GB RAM eşlik ediyor.

Kağıt üzerinde Google fark attığını söyleyebilecek olsak da, iOS avantajı okları Apple tarafında tutabiliyor. Ancak Google’ın yeni launcherını ve stabilitesini görmeden bir şeyler söylemek güç.

Depolama noktasında ise 32GB ve 128GB ile ortaklık sağlarken, iPhone 7’nin 256GB modelinin de olduğunu hatırlatmak gerekli. Ancak zaten 32GB normal bir kullanıcı için de yeterli olacaktır. Fakat Google’ın Micro SD kart hamlesi ile öne geçtiğini söylemeden geçmemek gerekli.

Kamera

12MP vs 12MP, mis gibi kapışma. Ancak Apple bu noktada kamera konusunda sanırım önde olacak. Çünkü f/1.8 lense karşılık f/2.0 lens farkıyla iPhone 7 düşük ışıkta daha iyi performans gösterecek gibi.

Ön kamerada ise 7MP vs 8MP varken farkları ilerleyen zamanlardaki çekim kalitelerinden anlayacağız. Ama kağıt üzerinde Google Pixel’in ön kamerası, iPhone 7’nin ise arka kamerası önde gibi görünüyor.

Batarya

İşte bir telefonun belki de en önemli detayı, bataryası. iPhone 7’de 1960mAh batarya varken Google Pixel’de tamı tamına 2770mAh batarya buluyor. Apple’ın batarya problemleri de meşhur olduğunu göz önüne aldığımızda burada puanlar Google Pixel’den yana gibi gözüküyor.

İşletim Sistemi ve Diğer Detaylar

Android ve iOS. İki azılı düşman gibi düşünülebilir. Her birinde birbirinden güzel özellikler varken Android’e stabil değil demek söz konusu telefon Google’ın olunca zor oluyor. Çünkü saf Android arayüzü ile Nexus cihazlar ilk yıllarında neredeyse hiç sorun çıkarmazlar. Fakat stabilite iOS’in bir diğer adı gibi olduğunu da unutmamak gerekli.

Apple’ın işletim sistemi noktasında Siri ablamız varken, şimdi Google da artık Google Asistan ile aynı işlevi görebiliyor. Google Now ile başladıkları maceraya Siri rakibi Google Asistan ile devam eden firma, ilerleyen yıllarda bu işi daha fazla kızıştıracak gibi.

Ama, Google’ın elinde bir de Daydream gibi bir koz var ki, şu anda Apple tarafında hiç böyle bir atılım görmedik. O da tabiki sanal gerçeklik. Daydream adındaki yeni sanal gerçeklik platformuna hazır telefonlar olan ve Daydream View desteği sunan Google, bu adımda işte sağlam öne geçiyor.

Hatta Google Home ile Apple Home muhabbetine katılan, ancak fiziksel bir ayrı cihazı ile bunu daha da ileri taşıyan Google, ayrıca Apple TV’ye rakip 4K destekli Chromecast de sunuyor. Böylece yazılım ve diğer detaylarda iOS’in stabilitesine karşılık Google’da birkaç yenilik ve ekstra daha var.

Fiyat

Gelelim zurnanın zırt dediği yere. Ama maalesef zurnalardan aynı ses çıkıyor. Çünkü iPhone 7 de Google Pixel de 649 Dolar’dan başlayan fiyatlara sahip. Ama iş Türkiye fiyatında olacak elbet bizim için. Bu noktada iPhone 7 3.250TL civarında bir fiyata gelecekken, Google Pixel’in ülkemize gelip gelmeyeceği net değil. Ancak HTC’nin ülkemizde satış yapmasından dolayı geleceğini ve maksimum 3.000TL bandında olacağını tahmin ediyorum. Yani arada 1.000TL’ye varan bir fiyat farkı olabilir. Fakat altını çizmek gerekirse bu bir varsayım. Ülkemize geleceği ve fiyatı Pixel tarafında netlik yok maalesef.

Sonuç

Sonuç olarak kağıt üzerinde iPhone 7’nin birazcık önünde bir Google Pixel var gibi görünüyor. Fakat, bunu kesin olarak piyasaya çıkıp incelediğimizde göreceğiz. Ki zaten nasıl Samsung cihazlar ile iPhone’u aynı kefeye tam olarak koyamıyorsak, bu iki cihaz için de aynı durum geçerli.

Direkt olarak dilimize dolanan Twix reklamı gibi tercihlerinize göre tarafınızı seçebilirsiniz. Sonuçta iki cihaz da sizi yarı yolda bırakmayacaktır. İlginiz ve telefondan beklentilerinize göre seçiminizi yapabilirsiniz. Ayrıca aşağıda da Samsung Galaxy S7 Edge ile Pixel XL’ı kapıştırdık, ona da bir göz atabilirsiniz.

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0