Google, Pixel Cihazlara Özel Artırılmış Gerçeklik Çıkartmaları Yayınladı

20
5
4
4
2
Google'ın Ekim ayında düzenlediği Pixel 2 etkinliği sırasında duyurulan artırılmış gerçeklik çıkartmalarını Pixel cihazlarınıza bugünden itibaren indirebilirsiniz.

Android 8.1 Oreo ile çalışan Google Pixel’e sahip olanlar, film yada oyun konulu tema, 3 boyutlu metin ve kutlama balonları gibi artırılmış gerçeklik çıkartmalarına sahip olabilecek. Çıkartmalar Google Pixel cihazlara özel olarak üretildiği belirtilirken şimdilik diğer cihazlar üzerinden kullanıp kullanamayacağımız ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Bu çıkartmaları fotoğraflarınıza veya videolarınıza eklemek için; kamera uygulamasını açıp artırılmış gerçeklik çıkartmaları bölümünden kullanacağınız etiket paketini seçtikten sonra sürükleyip ekrana bırakmanız yeterli. Ardından çıkartmaları yeniden boyutlandırabilir, hareket ettirebilir ve aynı zamanda fotoğraftaki her hangi bir şeyle etkileşim kurmasını sağlayabilirsiniz.

Google, ürettiği çıkartmaların bir kısmını yaklaşan yılbaşı dolayısı ile tatil hediyesi adı altında ücretsiz olarak paylaşacak. Videodan da izleyebileceğiniz gibi Star Wars temalı artırılmış gerçeklik çıkartması gerçekten de çok hoş görünüyor. Birkaç gün içerisinde Pixel kullanıcılarına özel daha fazla çıkartma sunulacak. Umarım Google ürettiği artırılmış gerçeklik çıkartmalarını yakında tüm Android cihazların kullanımına sunar.

Kaynak : https://www.engadget.com/2017/12/11/google-pixel-ar-stickers-available-today/
20
5
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
20
5
4
4
2