Bizi mi Yiyorsun Google? Pixel'in Yazılım Kodları HTC'den Alınmış!

4
2
1
1
0
İnternet ortamına sızan Pixel'in yazılım kodlarıyla ilgili kimi görseller, kodların HTC'e ait olduğu yönünde.

Bildiğiniz gibi Google, Pixel ve Pixel XL’ın üretimi konusunda HTC ile ortaklaşa çalıştıklarını bildirmişti. Yani Google, telefonların yazılım, tasarım ve dizaynının kendisine ait olduğunu, HTC’nin ise sadece telefonların üretim aşamasında yer aldığını söylemişti. Ancak son çıkan dedikodular, HTC ile olan ortaklığın üretim ortaklığının ötesinde olduğu yönünde.

Nexus ile olan başarılı ortaklığını, kendi markasıyla çıkaracağı yeni bir telefon sayesinde Apple’a direkt rakip olmak amacıyla bitiren Google, iPhone’ların arkasında yazan “Kaliforniya’da Apple tarafından dizayn edilmiştir” yazısına Pixel’lerin arkasındaki “Google tarafından üretilmiştir” yazısıyla karşılık veren bir pazarlama stratejisi güttü. Ancak Pixel’lerin, özellikle boot satırlarında, HTC’ye ait kodlara rastlanması, telefonun sadece üretiminde değil, geliştirilmesi aşamasında da HTC ile ortaklaşa yürütülen bir çalışmanın ürünü olduğu şeklinde yorumlanıyor. Android güvenlik araştırmacısı Jon Sawyer, aşağıdaki görselde bulunan kodların standart HTC boot zincirine ait olduğunu söylüyor. Kırmızı ile işaretlenmiş satırın ise Pixel’lerde sonradan çıkarılmış olduğu iddia ediliyor.

Bakalım Google’ın çıkan bu söylentilere dair açıklaması ne şekilde olacak. Eğer tüm bu söylentiler doğruysa, Nexus ile olan ortaklığını bitirmiş olmasının hiçbir anlamı kalmayacak.

Kaynak : http://www.androidauthority.com/google-hidden-htc-involvement-google-pixel-xl-code-723953/
4
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
1
1
0