Google Pixel Telefonların Sahip Olduğu En İyi 10 Özellik

1
0
0
0
0
Nexuslar artık tarih oldu ve devir Pixel'in devri.

Uzun süredir sektörde adından ''söylenti'' şeklinde söz edilen, tasarım görselleri ya da özellikleri gibi pek çok detay sızdırılan Google Pixel telefonları sonunda resmi olarak görücüye çıktı.

Google yeni telefonları Pixel ve Pixel XL konusunda oldukça iddialı ve telefonları, sahip oldukları ve sundukları şey ile ele aldığımzda aslında Google pek de haksız sayılmaz diyebiliriz. Şimdi gelin Google Pixel'leri ön plana çıkarak şeylere bir göz atalım.

Tasarım

Google tasarım konusunda Nexus cihazlarının ardından hemen bir yeniliğe gitmiş. Alüminyum kasaya sahip olan telefonlar, arka kısmında büyük bir cam panele de sahip ve bu panel tasarım olarak kendine has bir yapıda (tabi biz bunu bir artı olarak gördük ancak özellikle arka panelin tasarımını beğenmeyen çoğu kişi olacaktır).

 

Fotoğraf Deneyimi

Yeni Pixeller tanıtılırken en fazla üzerinde durulan ve üstüne basıla basıla söylenilen şey cihazların bambaşka bir fotoğraf deneyimi sunacağıydı. Ve telefonun kamerasının yapabildiklerine baktığımızda Google'a katılmamak elde değil.

Fotoğraflarda, ışıktan kaynaklı piksel patlamalarını otomatik olarak belirleyerek düzelten Smartburst sisteminden tutun da , daha dinamik bir aralık ve daha iyi aydınlatma sağlamak için birden fazla kısa pozlamayı birleştiren geliştirilmiş HDR+ sistemine ve piyasadaki (kendi klasmanında) en hızlı enstantane ile geliştirilmiş video stabilizasyonuna kadar pek çok şey, yeni Pixellerin kameralarında mevcut.

Ayrıca telefonların, 9 binden fazla kameranın görüntü ve video kalitesinin kontrol edilip sıralandığı DxOMark'da 89 aldığını da belirtelim ki bu puan, Pixel'in dahil olduğu sektördeki cihazlar içerisinde en yükseği.

Google ayrıca Pixel kullanıcılarına çektikleri fotoğrafları ve full çözünürlükte videoları depolayabilmek için Google Fotoğraflar sisteminde sınırsız depolama alanı sunmakta.

 

Google Magic

Belki de telefonların sahip olduğu en iyi özelliklerden biri bu. Bu sistem sayesinde telefonunuzda dosyalarınız için yeterli alan olmadığında kullanım sıklığınıza göre sıralanan uygulamaların verileri ya da direkt uygulamanın kendisi telefonunuzdan silinerek size gerekli yer sağlanıyor. Ancak olay sadece bu değil. Sistem, sildiği verileri Google'ın bulut sistemine göndererek muhafaza ediyor. Yani siz istediğiniz taktirde -ya da telefonunuzda yer açıldığında- bu verileri buluttan indirerek kullanabiliyorsunuz.

İletişim

Google'ın iletişim konusunda önemli yenilikler sunmaya hazırlandığı Duo ve Allo uygulamaları, Google Pixellerde yüklü olarak gelecek. Ancak Pixellerde kullanılacak Duo ve Allo'nun sunacağı deneyim, diğer Android cihazların sunacaklarından farklı. Bunun sebebi ise Google'ın yeni sanal asistanı ''Google Asistan''ın her iki uygulama ile de yazılımsal olarak oldukça iç içe oluşu.

 

Google Asistan

Google, yapay zeka sistemli yeni asistanı ''Google Asistan''ı da bugün resmi olarak tanıttı. İlk olarak Pixel telefonlarına yüklü şekilde gelecek olan Google Asistan, Siri'yi epey bir geride bırakacağa benziyor.

 

Hızlı Şarj Özelliği

Google Pixeller şarj konusunda da şaka gibi özelliklere sahip. Lansmanda da belirtildiği üzere 15 dakikalık bir şarj, size 7 saatlik batarya ömrü sunacak. Bu durum göz önüne alınırsa hızlı şarj ve şarjın etkinliği konusunda Pixeller şu anda piyasanın en iyisi.

Canlı Müşteri Desteği

Google, Pixel kullanıcılarına her türlü yazılımsal ya da donanımsal sorunlarında 7/24 ulaşabilecekleri canlı destek hizmeti sunacak. Bu sayede kullanıcılar bütün sorunları ve merak ettikleri şeyler konusunda direkt olarak yetkili kişiler ile iletişime geçebilecek.

 

Özellikler

Şöyle bir yüzeysel olarak yazmak gerekirse:

  • Cam panel destekli alüminyum gövde
  • HD AMOLED ekran
  • Qualcomm Snapdragon 821 çipset
  • Quad-core 2x2.15GHz / 2x1.6GHz işlemci
  • 4GB LPDDR4 RAM
  • Parmak izi okuyucu sensör
  • 2,770 / 3,450mAh batarya
  • 32/128GB depolama alanı
  • USB Type-C

Genel olarak bu şekilde olan özelliklerin detaylarına cihazlarla ilgili haberlerimizden ulaşabilirsiniz.


Sanal Gerçeklik

Pixeller, Google'ın yeni sanal gerçeklik sistemi Daydream destekli ilk cihazlar olarak karşımıza çıkacak ve dolayısıyla Google'ın yeni VR platformu da Pixeller'de mevcut olacak.


Android Güncellemeleri

Aslında bu konuda Pixeller büyük, beklemediğimiz bir süpriz sunmuyor. Her iki Pixel cihazı da Google'ın yayımlayacağı Android güncellemeleri ilk alacak cihazlar olacak zira sebebi oldukça basit; tükkan zaaten Google'ın.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0