Google Pixel ve Pixel XL’ın Nexus 5X ve Nexus 6P İle Karşılaştırması

0
0
0
0
0
Google’ın 2016 model yeni telefonları Pixel ve Pixel XL, Nexus 5X ve Nexus 6P’ye karşı. Bakalım farklar nelermiş

Google’ın Nexus serisine son vererek bu sene Pixel serisine başlayacağından defalarca bahsetmiştik. Pixel ve Pixel XL adıyla çıkacak olan HTC üretimi bu cihazlar, Nexus telefonların son üyeleri LG Nexus 5X ve Huawei Nexus 6P’ye karşı tabiki daha iyi cihazlar olarak karşımıza çıkacak.

Peki, kağıt üzerinde bu iki yeni Pixel telefonlar, Nexus telefonlara göre ne gibi artıları var? İşte gelin hep beraber bu farklara bir göz atalım.

Google Pixel İle Nexus 5X Karşılaştırması

Google’ın yepyeni Pixel telefonu ile geçen sene en fazla rağbet gören telefonu Nexus 5X’i kafa kafaya verdiğimizde önemli farklar ortaya çıkıyor. İlk olarak ufak da olsa ekran boyutunda küçülmeye giden cihazlarda 5.2 inç Full HD olan ekran 5 inç boyutundaki Full HD ekrana düşürülüyor. Ayrıca ekran konusundaki bir önemli değişiklik ise LCD paneli yerine bu sefer AMOLED panel kullanılacak olması. Bu sayede daha canlı ve daha doğru renkleri gösterecek olan Pixel, siyah renk konusunda ise çok daha iyi olacak.

Donanımsal bazda Nexus 5X’e ciddi bir fark atacak olan Pixel’de 5X’teki Snapdragon 808 yerine Snapdragon 821’ye terfi edecek. Bu da ciddi bir performans artışı sağlayacak. Bunun yanı sıra 2GB RAM’e sahip olan 5X yerine 4GB RAM’e sahip Pixel, çoklu işlem noktasında da çok daha başarılı sonuçlar gösterecek.

Kamera olarak 12MP’in sabit kaldığı her iki cihazda Pixel’in kalite bazında daha fazla iyileştirmeler ile MP olarak aynı olsa da birçok açıdan çok daha iyi çekimler yapmasını bekliyorum. Ön kamerada ise 5MP’den 8MP’e çıkacak olan cihaz, bu sayede ön kamerada da kullanıcılarını sevindirecek.

16GB yerine minimum 32GB olarak çıkacak Pixel, bu sayede Nexus 5X’e göre depolama konusunda da daha fazla alan sunarken, batarya noktasında bir değişiklik görünmüyor. Bu batarya farkının ne gibi yan etkisi olacağını, ya da bir sorun oluşturup oluşturmadığını ise cihazdaki testlerimizde daha iyi göreceğiz.

Google Pixel XL İle Nexus 6P Karşılaştırması

Bu sefer iki dev telefona geçiyoruz. İlk olarak yine erkanlarına bakacak olursak yine bir miktar küçülmeye gidildiğini ve Nexus 6P’deki 5.7 inç 2K ekranın, 5.5 inç 2K’ya çekildiğini görmekteyiz. Ancak Nexus 6P’de de AMOLED ekran kullanıldığı için kalite bazında bir fark olacağını sanmıyorum.

Donanım noktasında ise Snapdragon 810’a sahip olan Nexus 6P, bu sefer Pixel XL ile tıpkı Pixel’de olduğu gibi Snapdragon 821’e terfi edecek. Böylece performans noktasından ziyade bataryayı daha ekonomik kullanacak ve aynı zamanda daha iyi de bir işlem hızı sunabilecek.

Bellek noktasında da 3GB’dan 4GB’a geçecek olan cihaz, kamera konusunda ise Nexus 6P ile bire bir sonuç veriyor gözükse de, 12MP arka ve 8MP ön kamerada illaki daha fazla geliştirmeler ve kalite bazında daha iyi bir sonuç gösterecek. Yine tıpkı 5X ve Pixel arasında olduğu gibi bataryayı Nexus 6P’deki 3.450mAh şeklinde sabit tutacak olan Pixel XL, S810’un bataryayı sömürmesinden dolayı çok büyük ihtimalle aynı batarya büyüklüğüne rağmen daha iyi bir batarya performansı bizleri bekliyor olacak.

Sonuç olarak devasa farklar olmasa da güzel değişikliklerin ve yeniliklerin yapılacağı Pixel cihazlarının Nexuslara göre farklarına aşağıdaki tablodan da göz atabilirsiniz;

Kaynak : http://www.androidcentral.com/pixel-pixel-xl-versus-nexus-5x-6p-googles-new-phones-compared-scale
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0