Ve Google Bombayı Patlattı: Karşınızda Google Pixel XL!

9
4
1
1
0
Google’ın merakla beklenen HTC üretimi iki telefonu Pixel ve Pixel XL sonunda tanıtıldı.

Artık resmen Google’ın meşhur Nexus serisine veda ediyoruz. Uzun yıllar boyunca Nexus adıyla satın aldığımız ve özellikle geliştirici kesiminin oldukça beğendiği Nexus telefonlar, yerini Pixel telefonlara bırakıyor.

Biraz önce yapılan lansmanda yeni seri Pixel’e ait telefonlar tanıtıldı ve tabiki en dikkat çekeni teknik özellikler bakımından daha dikkat çekici olan Pixel XL oldu. Şimdi ise sizlere Pixel XL için detaylıca göz atalım.

Google Pixel XL Tasarım Detayları

Google’ın bu seneki canavarı olan Pixel XL, tasarımsal olarak geçen seneki Nexus cihazlarından izler taşırken aynı zamanda HTC üretimi olması sebebiyle biraz da HTC 10’dan temel alındığını bizlere gösteriyor.

Renk bazında iki tonlu arka tarafı ve şık bir oval yapıya sahip olan telefonda, kamera, flaş ve sensörler sol üst köşede yan yana konumlandırılarak görünüş açısından bir şıklık sağlanmış. Metalik kenarları ile de bir premium hissini ilk defa bu kadar sunduğunu düşündüğüm Pixel XL, ön tarafta da bir sadelik içermekte.

Boyut olarak 154.7 x 75.7 x 8.6 mm ve 168 gram ağırlık sunan Pixel XL, bu konuda da rakipleri ile yakın detaylara sahip olduğu söylenebilir.

Google Pixel XL Ekran Özellikleri

Google’ın HTC ortaklığında ürettiği yeni Pixel XL telefonunda günümüz üst seviye akıllı telefonlarında sıkça rastladığımız 5.5 inç boyutunda ve 2K olarak bahsedilen Quad HD ekran yer alıyor. Gorilla Glass 4 ile korunan bu ekran, bizlere günümüz akıllı telefonlarıyla eş değer bir görüntü sergileyecek. Özellikle AMOLED panelin seçilmiş olması da siyahların gerçek siyah olarak aktarılması, daha canlı renk sunması gibi detaylar ile göz dolduracak gibi.

Google Pixel XL Kamera Özellikleri

Google’ın bu seneki cihazında kamera konusunda da yenilikler mevcut. 12.3MP çözünürlüğündeki arka kamerası her ne kadar daha iyi çekimler sunacak olsa da günümüz standartlarından f/2.0 diyafram açıklığı ile biraz geride kalmış diyebiliriz. Ön kamerada ise 8MP’e çıkarak daha başarılı öz çekimler sunacağı garanti olan Pixel XL, genel olarak ortalamanın üzerinde bir kamera performansı sunacak gibi görünüyor.

Ancak DXOMark'tan aldığı 89 puan ile göz dolduran Pixel XL, bu tarafta alınan en büyük skoru almış oluyor. Yani testlere göre aklınıza gelen her üst seviye telefondan daha iyi olacak gibi görünüyor.

Google Pixel XL Donanımsal Özellikler

Google’ın yeni şahı Pixel XL, donanımsal olarak tam bir canavar olmaya aday. Qualcomm’un yeni Snapdragon 821 çipseti ile geliştirilmiş Adreno 530 grafik işlem birimini taşıyan telefonda 4GB da bellek bulunuyor. Böylece performans açısından “Sıkıntı yok” mesajını net veren cihaz için donanım bazında mis gibi bir telefon olmuş diyebiliriz.

Depolama konusunda 32GB ve 128GB depolama seçenekleri sunacak olan telefonda dolu dolu depolama alanınız olacak. USB-Type C bağlantı portu ile klasikleşmeye başlayan bağlantı teknolojisini de kazanan Pixel XL, genel olarak gerçekten başarılı bir telefon gibi görünüyor.

Google Pixel XL Batarya Özellikleri

Google’ın bu canavarının batarya konusuna gelecek olursak 3.450mAh batarya ile gönlümüzü fethettiğini söylemek istiyorum. Beklendiği gibi yüksek bir batarya oranı ve yenilenen tasarımı ile iyice hafiflemiş arayüzü sayesinde uzun süreler ayakta kalabilecek telefon tahminlerime göre 1 günü rahat geçirtecektir.

Google Pixel XL Yeni Android Arayüzü

Google Pixel XL’da daha öncesinden Pixel Launcher olarak bahsettiğimiz yeni ve sade arayüz bizleri karşılayacak. Daha kolay ve geçişlerin çok daha hızlı yapıldığı bu yeni Pixel arayüzü, kullanıcılara garip olarak gelecek olsa da şahsen kullanımının daha kolay olacağını düşünüyorum.

Ayrıca Google Assintant ile bizlere iOS'in Siri'sini getiren Google, sesli komutlar ile rahatlıkla iletişim kurabileceksiniz. Detaylarını ise yukarıdan görebilirsiniz. Bunun yanı sıra Daydream adındaki sanal gerçeklik teknolojisine de hazır halde sunulan telefonun Daydream View adında bir de sanal gerçeklik gözlüğü geldi. Bunun ile ilgili detayları da aşağıdan görebilirsiniz.

Google Pixel XL Fiyatı

Google’ın bu yeni canavarı fiyat olarak 649 Dolar fiyatla başlayacak. Ancak kapasiteler konusunda fiyat farkı hakkında şimdilik bir detay bulunmuyor.

Google Pixel XL hakkındaki görüşlerinizi bizlere aktarmayı unutmayın. Siz bu telefonu beğendiniz mi?

9
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
1
1
0