Google Play’deki Uygulama Boyutları Çok Ciddi Oranda Azaltılıyor!

0
0
0
0
0
Play Store’da günden güne artan uygulama ve oyun boyutlarına çözüm getiren Google, artık yeni sıkıştırma yöntemi ile uygulamaları oldukça küçük boyutlara indirgiyor.

Yakın süre önce geçtiğimiz 4.5G ile artan hızlara aldanıp “Ne olacak ki 2sn’de iniyor artık” diyerek indirdiğimiz uygulamalar farkında olmadan kotamızı aşmamıza yol açabiliyor. Kimisinin oldukça küçük olduğu Play Store uygulamarında özellikle yeni nesil oyunlarda devasa boyutlar görebiliyoruz.

Bir de o sıradaki Wi-Fi ya da mobil bağlantımız iyi değilse uzun süreler beklememiz gereken uygulama boyutlarına çözüm getiren Google, artık yeni bir sıkıştırma yöntemi ile mağazasındaki beraber uygulama ve oyunların boyutlarını ciddi oranda azaltıyor.

Yeni delta algoritması adını verdiği sistemi kullanacak olan firma Bsdiff adını verdiği sıkıştırma sistemi ile uygulamaların indirilmesini ve ardından telefonda çözülerek gerçek boyutlarda kurulmasını sağlayacak. Yani bir nevi .rar dosyasını indirip sonradan kurulum sırasında dosyayı çıkartarak kurulum yapacak olan Android telefonlar, böylece uygulama indirirken ya da güncellerken oldukça küçük boyutlarda dosya indiriyor olacaklar.

Ayrıca bir diğer yenilik olarak mağazada uygulamaların tam boyutlarını gösterecek olan Google Play Store, bunun yanı sıra sizde hali hazırda olan yüklü uygulamaya güncelleme geldiğinde de uygulamanın hakkında kısmından güncelleme boyutunu da görmenizi sağlayacak. Böylece eğer mobil veriden bir güncelleme yapmak isterseniz kotanızdan kaç MB yiyeceğini de görüp ona göre güncelleme yapabileceksiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0