Google, Play Store Dışından Alınan APK Dosyalarının Güvenirliğini Çevrimdışı Denetleyebilecek

24
7
2
1
1
Güvenlik konusunda Android üzerinden çalışmalar yapan Google, tehlikelerin en çok kol gezdiği APK'lar ile ilgili önemli bir geliştirme yayınlayacak.

Mobil veri kullanımının yüksek ücretlere tabi olduğu ya da internet bağlantı seçeneklerinin kısıtlı olduğu bir ülkede yaşıyorsanız, cihazlar arasında uygulama paylaşımına oldukça aşina olabilirsiniz. Google, cihazdan cihaza gönderilen APK paketlerinin güvenirliğini artırmak için yeni bir güvenlik katmanını uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

Android Geliştiriciler Blogu’nda yapılan bir duyuruya göre Google, APK’ların güvenirliğini artırmak için “meta verisi” denilen yeni kodları paketlere entegre ederek Google Play üzerinden orijinallik testleri yapabilecek. Onaylanmış kanallardan alınan verilerin doğrulanması ve sistemin nasıl kullanılacağı hakkında gelen detaylar ise şöyle;

  • Bir cihaz çevrimdışıyken uygulama tarafından orijinalliği doğrulanabilir. Kullanıcı, bu söz konusu paketleri Google Play kütüphanesine ekleyebilir ve cihaz tekrar çevrimiçi olduğu zaman güncellemelerin kontrolü sağlanır.
  • Bir Google Play kullanıcısı çevrimdışı dağıtım kanalı yaratır ve cihazlar arasında yapılan paylaşım kütüphane üzerinden sağlandığından, paketlerin güncelliği online olarak incelenebilir. (Bu geliştiriciler için oldukça faydalı olacak.)
  • Paketlere ait güvenlik meta bilgileri, arka planda ekleniyor, yani geliştiriciler uygulamaların kurulumunu bitirdikten sonra ekstra bir şey yapmıyor.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/google-adding-new-layer-security-peer-peer-apk-downlods
24
7
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
24
7
2
1
1