“.google” Uzantılı Alan Adları Geliyor

0
0
0
0
0
ICANN'ın yaptığı düzenleme ile markalar kendi isimlerinin uzantısını kullanarak alan adı alabilecekler.

Google, geçtiğimiz Eylül ayının 29’unda standart “.com” yerine “.google” uzantısı kullanan yeni “blog.google”ı yayınlamıştı. Bu blog hatırlayacağınız üzere 19 ayrı Google blogunu bir çatı altında topluyordu.

Google’ın bu hamlesi internet kurallarındaki değişimden kaynaklandı. Bu değişim yeni uzantıların kullanıma açılmasına da önayak oldu. İnternette “.istanbul” , “.movie” , “.xyz” gibi adresler kullanılabilir durumda olduğundan daha önce bahsetmiştik, ancak bundan yararlanan şirket yalnızca Google değil. Birçok firma “.apple” , ”.samsung” , “.ibm” gibi kendi uzantısını istedi. Hatta sadece teknoloji sektöründe değil, “.hbo, .nike” gibi uzantıları isteyen firmalar da var.

Geçtiğimiz Ocak ayında sadece “.shop” uzantılarının satışından toplamda 41 milyon dolar kazanıldı. Birçok uzantı açık arttırma ile satılıyor. Kazanılan paralar da ICANN adlı, alan adları ile ilgili kuralları belirleyen, kar amacı gütmeyen kuruluşa gidiyor. Şimdiye dek bu açık arttırmalardan 223 milyon dolar kazanıldı. İnternet büyüdükçe alan adlarında daha çok değişmelere şahit olacağız gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/google-internet-address-gtld-trademark-brand-nike-hbo-apple-icann/#ftag=CAD590a51e
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0