Görüntülü Arama Uygulaması Google Duo İyi Başladı

1
0
0
0
0
Google’ın FaceTime’a rakip olarak yayınladığı Google Duo’yu bir hafta içinde 5 milyon kişi indirdi.

Bir türlü sosyal ağlar ve çevrimiçi mesajlaşma konuşmaları konusunda şansı iyi gitmeyen Google, bu yıl düzenlediği Google I/O 2016 konferansında Google Duo ve Google Allo isimli iki farklı iletişim servisini duyurmuş ve geçtiğimiz hafta ilk olarak Google Duo uygulamasını yayınlamıştı.

Hem Android hem de iOS kullanıcıları için yayınlanan görüntülü görüşme uygulaması Google Duo’nun ilk istatistiksel verileri Google tarafından paylaşıldı.

Sade ve pratik arayüzüyle internet üzerinden bire bir görüntülü görüşme (videolu arama) yapma imkanı sunan Google Duo, açıklanan verilere göre sadece bir hafta içinde 5 milyon kişi tarafından indirildi ve bu sayı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Ancak işin aslı şu ki, önemli olan kaç kişinin indirdiği değil bu uygulamada ne kadar aktif kullanıcının olacağı.

Şu anda Google+ en fazla üyeye sahip sosyal ağlardan biriyken YouTube ve diğer Google servisleriyle olan ilişkisi dışında kullanıcıların pek de tercih ettiği bir sosyal ağ değil. Ayrıca benzer bir durum Google Hangouts servisi için de geçerli.

Bakalım Google Duo uygulaması bu sefer sade, basit ve kolay videolu görüşme imkanıyla bu indiren kullanıcıları elinde tutarak aktif kullanıcıya çevirip Apple’ın FaceTime’ına rakip olabilecek mi?

Belki de Google Duo tüm Android cihazlarda standart olarak gelen bir uygulama olursa kısa sürede çok daha aktif kullanıcıya ulaşabilir ve böylelikle FaceTime'a kafa tutabilir. Ayrıca küçük boyutu ve basit yapısıyla cihazla birlikte kurulu gelmesinin pek eksi bir noktası olmayacaktır.

Eğer Google Duo'yu indirmek istiyorsanız aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz:


1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0