Gün Işığında Yürürken Telefonunuzun Şarj Olması Nasıl Olurdu?

1
0
0
0
0
Gün Işığında Yürürken Telefonunuzun Şarj Olması Nasıl Olurdu?
Georgia Teknoloji Enstitüsü'nün geliştirdiği kumaş, güneş enerjisiyle kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüyor.

Son dönemlerde teknoloji alanında özellikle güneş enerjisinin elektrik enerjisine çevirilmesiyle ilgili pekçok çalışmayı gözlemliyoruz. Ancak Georgia Teknoloji Enstitüsü'nün son çalışması, belki de bu çalışmaların hayatımızın işe yarar bir parçası olmasını sağlayacak.

Georgia Teknoloji Enstitüsü'nde geliştirilen kumaş, hem güneş enerjisini hem de sürtünmeyle hareket enerjisini toplayarak elektrik enerjisine dönüştürüyor ve bu sayede mobil cihazlarda alışık olduğumuz küçük kapasiteli bataryaları şarj edebilecek kadar elektrik üretebiliyor.

Henüz bir proje halinde olan bu kumaş ilk etapta oldukça ilgi çekici görünse de, yapılan testler sonucunda kumaşın pek de uzun ömürlü olmadığı gözlenmiş. Ancak bu alandaki çalışmalar sürdükçe elbet benzeri projeler günlük hayatımızda yer edinerek hayatımızın kolaylaştırılmasına önemli bir rol oynayacaktır.

Tabii şu anda proje aşamasında olan bu kumaşın amacı akıllı saat gibi düşük kapasiteli bataryaya sahip cihazların çalışmasını sağlamak.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0