Hackerlar, Şimdi de Benzin İstasyonlarını Soymaya Başladılar

31
6
4
2
2
Kişisel bilgilerinizi çalmak, banka bilgilerinizi ele geçirmek veya gizli devlet bilgilerine erişmek gibi hobileri olsa da; bugünlerde hackerların bambaşka bir hedefi var: Benzin istasyonları.

Şu sıralar Detroit polisi 'benzin' hırsızlarının peşine düştü. Ancak bu hırsızları normal olanlardan ayıran, uzaktan bağlantı kurdukları benzin istasyonu pompalarını hacklemiş olmaları. Toplamda 600 galon (2270 litre) benzin çalan hırsızlar, şu an her yerde aranıyorlar.

Soydukları benzin istasyonuna toplamda 1,800 dolarlık bir zarar veren hackerların bu işlemi nasıl gerçekleştirdikleri bilinmiyor. Uzunca bir süredir benzin istasyonundaki pompaların hiç de güvenlikli olmadığı biliniyordu. Bu zaafiyetten yararlanan hackerlar, toplamda 10 farklı aracın deposunu fullleyerek kayıplara karışmış oldu.

Bildiğiniz gibi Amerika'daki benzin istasyonları bizdekinden biraz farklı işliyor. Orada bizdeki gibi 'pompacı' bulunduran benzin istasyonu pek fazla yok. Kaç galon benzin istediğinizi yazıyorsunuz ve bedelini ister nakit, ister de kredi kartıyla ödeyerek pompayı aracınıza takıyorsunuz. Bu da güvenlik zaafına yol açıyor. Öyle ki geçtiğimiz aylarda Kaspersky Lab'ın yaptığı açıklama, Amerika çapında 1.000'den fazla benzin istasyonunun hacklenmeye çok müsait olduğu yönündeydi.

Kaynak : http://fortune.com/2018/07/09/hackers-gas-stations/
31
6
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
31
6
4
2
2