100'den Fazla Web Sitesinde Bulunan Kişisel Verilerinizi Görmenizi Sağlayan Hizmet

26
11
8
2
1
İnternette gizlilik, hiç şüphesiz ki çağımızın en büyük problemlerinden birisi. Zira kişisel verilerimizin çok önemli bir kısmı internet sitelerinin veri tabanlarında saklanıyor.

My Data Request isimli bir web sitesi, 100’den fazla farklı şirketin gizlilik politikalarını ihlal etmeden sizin hakkınızda saklanan verileri görmeniz için kolay bir yol sunuyor. Site de yer alan markalar arasında Facebook, Uber, YouTube, Tinder, Venmo, Evernote, Waze, Spotify, Postmates, Coinbase, Chase ve hatta Angry Birds gibi önde gelen isimler var.

Bahsi geçen siteler üzerinden hiç şüphesiz ki hangi verilerinizin saklandığını görebilir ve fikir edinebilirsiniz, fakat listede olmayan siteler hakkında bir şey söylemek mümkün değil. Bu web sitesini kullanmak için belirli bir uygulamayı ya da web sitesini aratabilir ya da görüntüledikleri seçeneklere göz atabilirsiniz.

Gelelim sitenin nasıl kullanıldığına. Bir kaynağı tıkladığınızda seçtiğiniz şirketin “Gizlilik Politikası” kurallarının olduğu bir pencere hızlıca karşınıza geliyor. Ardından bu şirket bünyesinde olan verilerinizi indirebilmeniz için bir bağlantı kısayolu veriliyor. Bu şirketlerin sizin hakkınızda bilgi toplaması ve saklamaya devam etmesini buradan engelleyemiyorsunuz fakat hangi bilgilerinizin toplandığını görebiliyorsunuz.

Kaynak : https://lifehacker.com/request-your-data-from-over-100-different-sites-using-t-1826892866
26
11
8
2
1
Emoji İle Tepki Ver
26
11
8
2
1