Hava Durumunu Lazer Çizimleriyle Bildiren Robot Kol

14
1
0
0
0
Alexa uyumlu sistemiyle Laser-Pi, Lazer ve ışına duyarlı bir kağıt yardımı ile hava durumunu neon ışıklarla evinize getiriyor.

Günümüzde hızla gelişen teknoloji son derece işlevsel amaçlarla kullandığı gibi oldukça ilginç uğraşların dayanağı haline de gelebiliyor. Genç bir girişimci, oldukça ilginç bir proje ile hava durumunu öğrenmenizi sağlayacak en ilginç yolu, teknoloji meraklıları için tasarladı.

Sistem, lazer ve UV ışınlara duyarlı bir kağıdın gerçek bir lazer tarafından doldurulması üzerine çalışıyor. Elde ettiği veriyi bir ressam gibi işleyen robotik lazer cihaz hava durumunu ve sıcaklığı kontrol etmek için kullanabileceğiniz en ilginç ve havalı yol olabilir.

Lazeri tutan kolun SolidWorks tarafından hayata geçirildiği projede cihaz, Alexa’yı destekleyen yapısı ile yalnızca hava durumunu değil istediğiniz herhangi bir bilgiyi de çizim yolu ile size aktarabiliyor. Sesli komut sistemiyle yönlendirilen proje, işlevsel anlamda tartışılır olsa da oldukça eğlenceli bir görseli kullanıcısına sunuyor.

Kaynak : https://hackaday.com/2018/06/23/laser-draws-weather-report/
14
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
1
0
0
0