Havaya 3 Boyutlu Şekiller Çizmenizi Sağlayan Alet: Holovect

2
0
0
0
0
Jaime Ruiz-Avila isimli bir girişimci holografik görüntüleme aracı yaptı.

Bilgisayar oyunlarının henüz gelişmeye başladığı günlerde, Asteroid veya Battle Zone gibi oyunları hatırlayanlar olacaktır. Jaime Ruiz-Avila isimli girişimci bu oyunlardaki gibi vektörel çizimleri havada çizebilen bir alet tasarladı.

İşin güzel kısmı ise cihazın satın alınabiliyor olması. İsmi Holovect olan ve Kickstarter üzerinden yatırımcı arayan cihaz, şimdiye dek 54 bin dolar toplamış durumda. Jaime Ruiz-Avila’ya göre mimarı olduğu cihaz dünyanın ilk lazer temelli, masaüstü holografik görüntüleyicisi. Avila aletin çizimlerinin hologram olmadığını, "holografik görüntüleyici" tanımının daha çok uyacağını söylüyor. Ortaya çıkan görüntüler, havaya yansıtılan üç boyutlu resimler.

Peki Holovect ne tür resimler yansıtabiliyor? Çizebileceğiniz her şeyi. Plotly isimli programda çizebileceğiniz her şeyi bu cihazla havaya yansıtabilirsiniz. Ayrıca başka vektörel çizim yapan programlar da kullanabilirsiniz. Nesneler en çok 12 cm küp hacminde yansıtılabiliyor. Bu sayı geçildiğinde görüntü bozulmaya başlıyor. 

Çizdiğiniz resimler 50fps hızla hareket edebiliyorlar. Ayrıca çizimlerin yapılabileceği tek renk yeşil değil. Commodore 64 günlerinizi özlediyseniz bu alet tam size göre. İlk oynadığınız oyunlardaki şekilleri 3 boyutlu ve havaya çizilmiş olarak ve RGB renk formatında görebilirsiniz.

Fiyatı 899 dolar olan Holovect, sanki biraz pahalı gibi. RGB modelini almak isterseniz size fazladan 1000 dolara daha mal olacak. Yine de maddi durumu elverişli birçok teknoloji düşkününün bu cihazı satın alabileceğini düşünüyorum.

Kaynak : https://www.kickstarter.com/projects/2029950924/holovect-holographic-vector-display/
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0