Heavy Metal, Akıl Sağlığımızı Nasıl Etkiliyor?

75
4
4
3
1
Klasik müziği unutun! Son araştırmalara göre, yüksek sesle metal müzik dinlemek, depresif düşüncelerden kurtulmamıza yardımcı oluyor.

Heavy metal'in insanlara nasıl bir etki yattığını merak eden araştırmacılar, otuz dokuz adet heavy metal müzik hayranı üzerinde deney yaptı. Denekler, ilişkilerindeki sorunları ve mali problemlerini düşünürkenki 16 dakikalık öfke nöbetleri süresince gözlemlendi. Her bir hayran ilk önce sessizce gözlemlendi ardından deneklere 10 dakika boyunca metal müzik dinletildi.

 

Sık sık iddia edildiği gibi heavy metal dinleyenler, müzikten ötürü herhangi bir taşkınlık belirtisi göstermediler. Hatta metal müzik onlara çok daha sakin hissettirmişti. Queensland Üniversitesi psikoloji bölümünden Leah Sharman çalışma hakkında şunları söyledi: "Kızgın olduğunuzda çok daha sert müzikler dinlerseniz, bu müzikler ruh halinize çok iyi eşlik edebilir."

Benzer şekilde 2018 tarihli bir çalışma sonucunda araştırmacılar, heavy metalin zihinsel sağlık sorunlarını hafiflettiği sonucuna varmıştır. Araştırmacılar, metal müzikle kendini özdeşleştiren 28 gençle konuştu. 18-24 yaşları arasındaki gençlerde şu tip gözlemler yapıldı: hepsi okul hayatında marjinal tipler olarak görülüyordu ancak metal kimliği ve topluluğu onların arkadaş bulmalarına ve okul zorbalıklarına karşı gelmelerine yardım ediyordu. 

Yine de siz siz olun bu dinlediğiniz metal müziklere çok fazla kendinizi kaptırıp headbang yaptığınız sırada dikkatli olun. Bazen kendinizi metal müzikte kaybedebilirsiniz ancak yüksek sesle uzun süre metal müzik dinlemek, baş ağrısına ve baş dönmesine neden olabilir. 

Peki, metal müzik sizleri rahatlatıyor mu? Bize kalırsa hangi tür müzik dinliyor olursanız olun, sevdiğimiz müzikler sizi her daim sakinleştirebilir. Umuyoruz ruh sağlığınız müzikle ya da müziksiz her daim iyi olur. Müzikle kalın!

Kaynak : https://www.msn.com/en-us/health/wellness/heavy-metal-can-be-good-for-your-mental-health/ar-BBJm1ok?li=AAaD1A0
75
4
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
75
4
4
3
1