Hep Aynı Şeyleri İzlemekten Sıkılanlar İçin Sinema Tarihinin En Garip 10 Filmi!

43
6
5
2
2
Hep Aynı Şeyleri İzlemekten Sıkılanlar İçin Sinema Tarihinin En Garip 10 Filmi!
Hemen hemen her tarz filmden hoşlanıyorsanız, filmin başlığından çok içeriği ve anlattığı şeyler sizin için önemliyse, film bittikten sonra “Ben ne izledim şimdi?” deyip kaliteli vakit geçirdiğinizi düşünmeyi seviyorsanız, güzel bir liste hazırladık.

Sinema, bazı ünlü yönetmenlerin dertlerini olabildiğince tuhaf şekilde anlattıkları bir sanat dalıdır. Hatta çektikleri filmlerin tuhaflığıyla, kalemlerinden çıkan hikayelerin farklılığıyla ün salan yönetmenler ve senaristler vardır. Görüntülerle bir şeyler anlatmak, dünyanın en zor işlerinden birisidir. Çünkü anlattığınızı düşünseniz bile sizi diğer insanların anlaması daha önemlidir.

Bu nedenle sıradan gidişatların ve hikaye örgülerinin dışına çıkan filmler, her zaman daha çok sevilmişlerdir. Sinema sitelerinde aldıkları puanlara bakarak bu filmlerin kalitesi hakkında konuşmak kesinlikle hata olur. Bunu listelediğimiz filmlerin puanlarından dolayı da söylemiyorum. Büyük çoğunluğu yüksek değerlendirmeler aldılar. Çünkü tüm garipliklerine rağmen bir şeyler anlatmayı başarabildiler. 

Listeyi hazırlarken korku, bilim kurgu, drama gibi tür ayrımı yapmadığımızı, her kafada filme yer vermeye çalıştığımızı da söyleyeyim. Hazırsanız başlıyoruz. 

10. Eraserhead (Silgi Kafa) / 1977

Belki biraz eski ama tarihin en garip filmlerinden birisi. Çoğu insanın böyle filmleri düşündüklerinde aklına ilk gelenlerden. Muhtemelen yerine başka filmi koyamayacağınız bir anlatıya sahip. Yönetmen David Lynch’in filmleri zaten bu listemizin iskeletini oluşturuyorlar. Eraserhead, Henry Spencer adındaki bir adamın tuhaf hikayesine davet ediyor.   

9. Swiss Army Man (Çakı Gibi) / 2016

Muhtemelen çoğu izleyicinin filmin ortalarına bile gelmeden “ben neden bu filmi açtım ki” diye söyleneceği bir yapımdır. Başrolde Harry Potter serisinin Harry’si Daniel Radcliffe ve bu filmle ödüller kazanan Paul Dano yere alıyor. İzleyenlerin sonuna kadar sabretmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü gerçekten film ters köşe yapmanın kitabını yazıyor. 

8. Mulholland Dr. (Mulholland Çıkmazı) / 2001

Bir trafik kazası, bir araba, Hollywood’un gerçeküstü umut pazarı ve telefon görüşmeleriyle bir değil, birden fazla çıkmazın olduğu sinema şaheseridir. Yine bir David Lynch filmidir. 

7. Captain Fantastic (Kaptan Fantastik) / 2016

Filmde tanımanız biraz güç ama başrolde Yüzüklerin Efendisi ile ününe ün katan aktör Viggo Mortensen var. Filmin hikayesi, eşini kaybeden sıradışı bir babanın çocuklarıyla ilişkisini konu alıyor. İddia ediyoruz ki böyle bir hikayeden, ancak bu kadar çok ders çıkartabilirsiniz. 

6. Inland Empire / 2006

Bir David Lynch şaheseri daha var. Bu filmde rolüne adapte olmaya çalışan bir kadın oyuncunun, fazlasıyla adapte olduğunu izleyeceksiniz. Doğrusu yazarak anlatmak epey zor.

5. Shutter Island (Zindan Adası) / 2010

Shutter Island, muhtemelen sinema tarihinin en garip hisleri uyandıran filmlerinden birisi. Anlatısı o kadar ustaca olmuş ki, normalde sonunu öğrendikten sonra bir daha izlemenizin bir anlam ifade etmediği senaryoyu görüyorsunuz. Fakat bu filmi tekrar izlemek hiç de kötü hissettirmiyor. Oyunculuklar ise apayrı bir sayfa. Yaşa sen Martin Scorsese.

4. Lost Highway (Kayıp Otoban) / 1997

David Lynch, iş garip filmler olunca baş tacınız olabilir. Bir partide tuhaf bir karşılaşma yaşayan bir saksafoncu, karısının ölümü, hapishane ve yeni bir hayat. Sıradan hikayelere sıradışı yaklaşımlar yine iş başında. 

3. Natural Born Killers (Katil Doğanlar) - 1994

Travma geçirmiş çocukluklarıyla, kitle iletişim araçlarının baskısıyla katile dönüşen iki gencin hikayesi. Günümüz sistemine ve günlük standartlarına yıllar önceden yapılmış bir atıf.  

2. A Clockwork Orange (Otomatik Portakal) - 1971

Stanley Kubrick, efsanevi bir romanı daha da ölümsüzleştiren bir sinema şaheserine dönüştürüyor. Genç Alex’in serseriliklerle ve bağımlılıklarla dolu hikayesi, bundan 100 yıl sonra bile izlenebilir.

1. 2001: A Space Odyssey (2001: Uzay Macerası) - 1968

Bundan 50 yıl önce bilim kurgu filmlerinin gidişatını değiştiren bir film ortaya çıktı. 1968 yılında çekilmiş olmasına rağmen hala pek çok filmden daha izlenebilir olan bu yapımda uzay yolculukları, kötücül bir yapay zeka, insanlığın ve insanın gelişimine dair pek çok şey anlatılıyor. Filmdeki konuşma süresi ise sadece 40 dakika. Stanley Kubrick’e yine selam olsun. 

43
6
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
43
6
5
2
2