6
2
2
1
0

Bu videomuzda sizlerden gelen bir mail sonucunda 200 TL'yi incelemeye karar verdik. Paranın özelliklerinden, renginden ve güvenlik önlemlerinden bahsettik. Aslında kabaca bir 200 TL incelemesi yaptık diyebiliriz.

İlk olarak amacımızın ülkemizin en büyük banknotu olan 200 TL'nin sahte olup olmadığını anlayabilmek için nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizlere göstermek. İncelemeye geçmeden önce ofisimizin içerisinde kısa bir tur atarak acaba kaç kişinin 200 TL ile ilgili çeşitli bilgilere sahip olduğunu sorguladık. Hepinizin tahmin edeceği üzere sonuç hüsran oldu.

Videoda ilk olarak paranın basımında kullanılan güvenlik önlemlerini inceledik. Başka bir deyişle paranın sahtesinde bulunamayacak olan önlemleri sizlere göstermek istedik. Bazı önlemler kamerada görünmese de gözle görülür olduğunu söyleyelim. Ama hepimiz için yıllardan beridir uyguladığımız bir yöntem olan ışığa tutma uygulamasını da videoda görebilirsiniz.

Videonun devam eden bölümünde ise paranın birtakım özelliklerinden bahsettik. Bu arada paranın arka yüzünde "Sevelim sevilelim" sözünün sahibi büyük kişilik Yunus Emre'nin fotoğrafı bulunuyor.

6
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
2
1
0