HSBC, Blok Zinciri Teknolojisiyle İlk Ticari İşlemi Gerçekleştirdi

11
2
1
0
0
Dünyanın en büyük bankalarından HSBC, kripto para birimlerinin ademi merkeziyetçi olmasını sağlayan, teknoloji çağının en büyük buluşlarından olan blok zinciriyle ilk ticari işlemi gerçekleştirdi.

Dünya ticaret piyasasının toplam değeri yaklaşık 9 trilyon dolar. Böylesine büyük bir değerin yönetilmesini sağlayan finansal yöntemler de artık günümüze göre çok masraflı ve zahmetli. Örneğin yüklü miktarda parayı yurt dışına bir banka aracılığıyla göndermek, bazen 1 ya da iki iş gününü buluyor. 

Blok zinciri tabanlı finansal teknolojiler ise mevcut para yönetimi ilkelere karşın çok daha hızlı, zahmetsiz ve masrafsız. Bu nedenle günümüz bankalarının özellikle uluslararası işlemlerde blok zincirini kullanmaları beklenen bir durumdu. HSBC, bu konuda bir ilke imza atarak ilk blok zinciri tabanlı ticari bankacılık işlemini gerçekleştirdi.

ABD merkezli gıda ve tarım grubu olan Cargill şirketinden bir kredi mektubu işleyen banka, yapılan işlemin ardından duyurusunu da gerçekleştirdi. Blok zincirine bu işleme dair bilgilerin işlendiğini kaydeden HSBC, bankacılık sektörünün bu teknolojileri benimsemek için artık hazır olduğunu ifade etti.

Blok zinciri teknolojisi evrak trafiğini ortadan kaldırarak, bütün finansal bilgi, belge ve onaylarının ticari şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor. Önümüzdeki süreçte diğer küresel banka ve finans kuruluşlarının geleneksel yöntemlerden yavaş yavaş uzaklaşacağı söyleniyor. Bu geçiş dönemini hızlandıracak şey ise bireysel kullanıcıların blok zinciri teknolojilerine hakimiyeti olacak. 

Kaynak : http://www.bloomberght.com/kripto/haber/2120379-hsbc-blockchain-teknolojisi-ile-ilk-ticari-islemi-gerceklestirdi
11
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
2
1
0
0