HTC’den Kripto Para Yatırımcılarına Özel Blok Zinciri Telefonu: Exodus

8
5
3
2
1
HTC, kripto para yatırımcılarının işlemlerini güvenle yapmalarını sağlayan, blok zinciri tabanlı ilk telefon modeli Exodus’u bu sonbahar aylarında satışa sunacak. Firma, Sirin Labs’in ardından özel telefon üreten ikinci şirket olacak.

Kripto para işlemlerinde be finansal teknoloji platformlarında artan güvenlik endişeleri, firmaları güvenlik açıklarının önüne geçmeye yönlendirdi. Sirin Labs’in kendi gövdesinde kişisel soğuk depo cüzdanına sahip olan cihazı Finney’in ortaya çıkmasının ardından HTC, Exodus ismindeki cihazıyla önümüzdeki aylarda sahnede olacak. 

Geçtiğimiz mayıs ayında kripto para merkezli telefonunun duyurusunu yapan HTC, büyük merak uyandırmıştı. Firma ilk soğuk depo cüzdanına sahip cihazı piyasaya süreceği iddiasında bulunsa da Sirin Labs, Finney adındaki cihazıyla sahneye çıkan ilk şirket oldu. Yine de HTC, dağıtım ağının ve faaliyet gösterdiği pazarların genişliği nedeniyle kendisini daha kolay konumlandırabilir. Mesela Sirin Labs’in cihazını Türkiye’de hemen görmemiz mümkün değilken, HTC halihazıra satış yaptığı için Exodus’u görme ihtimalimiz daha yüksek.

HTC, bu cihaz için ilginç bir adım atarak CryptoKitties isimli bir oyunla ortaklık kurduğunu açıkladı. Bu oyun, kendisini “dünyanın en büyük blok zinciri teknolojisi üzerine inşa edilen oyunu” olarak konumlandırıyor. Aynı uygulama U12 Plus cihazının içinde de ön yüklü olarak gelmişti.

HTC’nin Exodus cihazı hakkında detaylar netleştikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/11/htc-exodus-blockchain-cryptokitties/
8
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
8
5
3
2
1