Uluslararası Uzay İstasyonu, 2 Aralık’ta Çıplak Gözle Görülebilecek!

0
0
0
0
0
6 kişilik mürettebat ekibinden oluşan Uluslararası Uzay İstasyonu, 2 Aralık tarihinde yerden yaklaşık 430 kilometre yükseklikteyken geçecek.

Yanılgıya düşmemek için öncelikle şunu belirtmekte fayda var: Uluslararası Uzay İstasyonu, Dünya’nın çevresinde günde 15 tur atıyor, fakat bu geçişler esnasında zaman, bulutlar, yön, ışık gibi faktörler, istasyonu çıplak gözle görmemize engel oluyordu. Şimdi ise durumlar farklı: Eğer gökyüzü kapalı olmazsa 2 Aralık tarihinde, doğru zamanda ve doğru yere baktığımızda Uluslararası Uzay İstasyonu’nu görebiliriz.

Eğer telefonunuz Android ise, ISS Detector Satellite Tracker isimli şuradaki uygulamayı indirerek Uluslararası Uzay İstasyonu’nun bulunduğu yeri takip edin. Bu uygulama, size İstasyon’la ilgili tüm bilgileri eş zamanlı olarak gösterecek. İstanbul için görünmeye saat 17:50:42’de başlayacak olan ISS, 17:55:22’ye kadar görüş alanında kalmaya devam edecek. Aşağıdaki görselde de göreceğiniz üzere kırmızı çizginin geçtiği herhangi bir ilde oturuyorsanız eğer, 17:40 ila 18:00 arasında bu aktiviteyi canlı olarak takip edebilme şansına sahip olacaksınız.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0