Bu Yıl Patlayan Patlayana: Şimdi de Samsung Galaxy S7 Edge Alev Aldı

2
1
1
0
0
Samsung Galaxy S7 Edge orijinal şarj cihazıyla şarj edilmesine rağmen şarj esnasında patladı.

2016 yılından daha önce de akıllı telefonlar hakkında çeşitli kusurlar üzerine patlama haberleri gündeme geliyordu ancak bu patlama haberleri, bu yıl içerisinde yaşanan Galaxy Note 7 talihsizliğiyle birlikte artmaya başladı.

Bu kez bir patlama haberi ise Samsung'un üst seviye telefonu Galaxy S7 Edge'den geldi. PhoneArena sitesinin yayınladığı özel habere göre bir PhoneArena takipçisine ait Samsung Galaxy S7 Edge cihazı, gece şarj esnasında kendi kendine alev aldı.

Cihazın sahibi PhoneArena sitesine verdiği bilgilerde cihazı şarj ederken orijinal şarj cihazını kullandığını ve buna rağmen S7 Edge'in patladığını belirtirken bu kişinin orijinal şarj kullandığına dair bir kanıt henüz bulunmuyor. Tabii sonuç olarak ne olursa olsun kutu içeriğindeki ekipmanlar kullanılarak akıllı telefon şarjdayken bu tarz olayların yaşanması affedilemeyecek bir durum.

Galaxy S7 Edge'in de sonu Note 7 gibi mi olacak?

Aslında hayır, Galaxy S7 Edge'in sonu en azından şimdilik Note 7 gibi olmayacak. Son günlerde Samsung Galaxy S7 / S7 Edge, iPhone 7 ve Xiaomi Mx5 gibi onlarca akıllı telefon hakkında alev almaları ya da patlamalarıyla ilgili haberler duymaya başladık ancak bu haberleri duyuyor olmamız piyasadaki tüm cihazların bu şekilde risk taşıdığını göstermiyor.

Genellikle kullanıcı hatasından kaynaklı ya da çok az sayıda denk gelebilecek bu sorunlar Note 7'nin patlama olayından önce pek sık gündeme gelmiyordu, ancak telefon patlama olayların gündeme taşınmasıyla birlikte cihazlardan gelen patlama haberleri de kullanıcılar tarafından yoğun bir şekilde paylaşılmaya başlandı. Öte yandan Note 7 haricindeki patlama haberlerinin çeşitli markalar tarafından rakiplerine yönelik bir karalama kampanyası olma ihtimali de bulunuyor.

Yani sonuç olarak Samsung Galaxy Note 7'nin patlaması olayı tam anlamıyla bir facia olarak kabul edilebilecekken diğer akıllı telefonların patlaması haberleriyle ilgili böyle bir değerlendirme yapmak için henüz erken.

2
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
1
0
0